Pages

Monday, September 12, 2011

Aq dpt Penyakit larh

Penyakit yg aq dpt ialah mata aq berair bila tiba malam....x tahu lar kenapa....Bila tiba waktu malam perasaan aq rasa lain.....aq cuba lar lap air tuh...tapi air tu ttp keluar juga...perkara neyh dh lama berlaku....seingat aq benda neyh start berlaku masa lagi 5 hari lagi nk raya....Haaa...aq ingat perkara neyh biasa jer....tapi makin lama makin teruk plak...aq x nk g jumpa doktor pasal aq tau doktor x de ubat untuk sakit neyh....aq x tahu bila penyakit ney ley sembuh......aq rasa la kan...bila ingatan aq kat dia mula ilang...baru sakit neyh sembuh....ataupun dia pulang kat aq....baru sakit neyh sembuh.....tapi nk ker dia balik kat aq???..itu yg menjadi persoalannya skarang neyh.....satu lagi soalan....boleh ker aq lupakan dia???...x mungkin aq lupakan dia....sbb bnyk perkara yg slalu wat aq ingat kat dia.....Antara perkara nya ialah....
1. Boboiboy
2. Dayana IK2
3. No. Phone dia
4. Group kat FB tuh
5. Blog Neyh
6. Ada banyak lagi...x kn aq nk kasi tahu sumer.....huhu ^_^
pasal Boboiboy tuh yg aq x ley lupa ialah KP....Y.Y sedih woo....tiap2 kali aq tgok Boboiboy mesti ada KP.....Jadi Bila aq tgok KP mesti aq ingt dia....Niat aq nk Tgok Boboiboy tuh sbb aq nk tgok PA...PA bes woo..ada kuasa yg Cool....x lupa gak kat KP..Kp pun bes woo...baju smart bila jadi potensi yg terkuat...Yg Dayana tuh plak yg dia minat...aq kan suka citer katun..haaa bila aq tgok TV9 kan ada Berita Adik....Jadi ada la keluo C Dayana tuh....Tu yg wat aq ingt kat dia.....dah tu jer yg aq ley citer....x ley citer lbih2...kang aq gerk yg susah...okay...Pergi dulu..

Tuesday, September 6, 2011

What a Day la today.....

aq mulakan citer aq dengan mulanya aq bangun pagi tadi....Macam biasa..aq bangun mandi n pigi skola.....tapi ari neyh aq g skola lambat ckit pasal aq lambat bangun ari neyh....Hek3...apa larh aq neyh trok nyer...tiba at skola aq kena tulis nama....huhu....tu larh sape suroh lambat lagi.....time nama aq kena amik ngan cikgu....cikgu ckp suh ptong rambut.....Waargh...kantol plak ngan cikgu...baru ingat nak wat rmbut style Emo tuh...hek3...Jadi lpas kena amik nama tuh....jumpa plak ngan pengetua...dia suh wat karangan....ni kira denda lar sb dtg lambat.....huh....kerja lagi....pastu aq masuk klas cam biasa....pastu aq dengar kwn aq accident....Woaarh..Tkjut giler aq....pesal plak dia ley accident...Haizzz..Mcm2 ley berlaku eak....tanpa kita duga....aq kat klas boring jek....dah le xde Electric...panas woo....pastu masa BI... cikgu suh aq blakon.....Berlakon jadi servant....cikgu ckp aq neyh ada ciri2 untuk jadi servant....huh...aq x nk jadi servant lorh...aq nk jadi animator.....yg buat citer Boboiboy tuh.....ape larh nk jadi servant.....x patut.....time aq berlakon tuh...sumer gelakkan aq.....Mmg niat aq pun nk wat diorang gelak....siap ngan cikgu2 skali gelak....hek3.....aq ade la ckit nk jadi cam Sepah tuh.....tapi cita2 utama aq tuh nk jadi animator......ari neyh balik kul 3.30.....pasal ada klas tambahan....huh...pnat2....balik jer aq tros on9.....pastu aq tgok ade Message at FB tuh....aq ingat dia antar mesej at aq....rupanya my sister.....dia ada masalah....so dia share ngan aq.....kita mmg slalu cam neyh....law aq ade prob....aq share ngan dia...law dia ada probe....dia share ngan aq....Jadi aq settlekan larh prob dia tuh.....Alhamdulillah...dpt gerk settle ari neyh.....harap dia happy slalu.....Okay...tu jer yg aq dpt tulis....sbb aq tulis neyh pun ptg2....xde story psal malam punya......Okay...Pergi dulu ^_^

Thursday, September 1, 2011

My Third Raya Day.....

Haaa....Cukup borink hari neyh....x g memana pun...juz duk umah jer...xde jenjalan mana2....Hanya On9 jer....tengok Blog orang lain....mkn biskut raya.....Woaarh..gemuk lar perut aq nanti.....Lepas Puasa hari tu kan....tetiba jer selera makan kurang larh...x tahu kenapa.....Kat rumah pun dah banyak seluar yg longgar2....Siapa la punya seluar neyh.....hek3....Tapi secara seriousnyer...Mmg banyak seluar aq yg dah longgar.....Aq Dah kurus...Yay....Haaa....As a Conclusion....Raya Ketiga neyh Mmg Borink giler larh....xde mende pun nak dibuat pada hari ketiga neyh.....Boboiboy pun xde keluar at TV....Tapikan....Nak tahu juga....Betul ker Boboiboy Episod 8 keluar ahad neyh????.....sekarang kan  dah bulan 9..sesape yg tahu bila Episod Baru Boboiboy keluar tolong g gtau aq yerkkk.....Hek3...nak kasi tahu kat korang....Yg Raya Kedua tuh...aq dapat senyum sikit larh.....reason aq senyum tuh adalah bukan disebabkan menyambut raya ngan Family.....tapi disebabkan aq bukak Message Box at FB tuh....:')...Terkejut gerk bila aq bkak Message box tuh...Mmg x caya giler larh.....Tima Kasih yer Nadia......Nadia neyh xde pape hubungan ngan aq yer....dia cuma membantu aq jerk....Walaupun aq x tahu pape...tetiba jer sumer neyh berlaku.....tapi xper....aq dpt gerk senyum bila baca message tuh...Okay..lps neyh law aq Dpt peluang skali lagi.....aq akan berhubung melalui Chatbox jer....Haaaa....Dun Wan to Share kat Blog or kat FB....Juz Wanna Share At Chatbox 2 User jer......Lepas neyh law masih ada peluang lagi....aq x kan kasitahu kat sesapa.....Mahupun Yg terdekat ngan aq......Aq akan kasitahu kat dia sorang jer.....Mmg aq Setkan Ke Silence mod punyer....No Phone....No Blog....No Status....dan lain2 lagi......Sumer yg berlaku sebelum neyh Jadi satu pengajaran wat aq......Neyh sumer pasal aq......Aq dah elok Bina Tiang tinggi2....pastu aq ley plak wat retakan kat tiang tuh.....Habis roboh tiang tuh......Nak minx peluang lagi untuk bina tiang tuh......dan aq x kan wat retakan kat tiang tuh lagi....aq akan jaga tiang tuh supaya x roboh lagi.....Itupun kalaw Diberi Peluang Sekali Lagi......Law x....nak wat camner.....dah x dpt peluang.....Hanya senyum jer la.....Lambai jer tangan kat dia.....Dan Ucapkan selamat Tinggal.......Eh!! dah lari dari tajuk lha....Ishhh...Back to the root...Keadaan aq masa raya ketiga neyh Mmg bosan tahap Gila punyer.....Aq hanya men game jer.....tunggu org dtg rumah aq.....kasi air...pastu kasi duit raya....tu jer lah yg aq buat hari ketiga tuh.....Pastu Abg aq ckp x jadi nk g jenjalan Malam tuh...Waaargh....Dia selalu wat citer Dongeng lar....(suka wat citer tipu)....Tapi dia ckp esok Ptg ley pergi jenjalan....Yay..Terbaek~...Haa..itu jer yg aq dapat tulis untuk Raya Ketiga aq......Hanya nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya......Jgn lupa sumer Kerja Skola......Folio2 sumer dah siap ker??? Haaa..Mesti naik skola neyh cikgu nak sumer kerja tuh....law x siap..siapkan lah cepat...law dah siap...bagus2....dah ley enjoy untuk sambut hari raya neyh....Okay....Raya keempat aq neyh x tahu lar camner....bes ker....Borink ker.....Sedih ker....Malang ker.....atau Bahagia ker....Itu sumer terserah lah pada Allah..dia jer yg dpt menentukannya......Okay....Boboiboy bes.....Rugi x tengok....~TERBAEK~

Wednesday, August 31, 2011

My Experience In My 1st and Second Day Raya.....

Hari Raya aq macam biasa jer...raya pertama minx maaf kat sumer orang....minx maaf kat parents , nenek , sedara sumer.....Biasa la kan..lepas minx maaf dapat larh duit raya......tapi duit raya tahun neyh Mmg Ckit giler larh....Wahaha..TErbaik~....Pastu aq lepak kat kampung belah ayahku.....penat giler worh....sampai sumer family aq tido kat sana......bukan bermalam tau...Juz tido ptg jer.....Terbaik~....pukul 6.30 tuh balik la ke rumah...sampai jer kat rumah tuh...sempat gerk on9 jap....hurmmm biasa la kan...sumer org raya....jadi kat FB tuh sikit jer org on9...Then..tamatlah hari pertama raya bagi aq....Eh!! lupa plak nak g tau....pagi tuh nk smayang raya...tapi surau tuh dah penuh...Jadi x dpt smayang larh...sob..sob..T.T....Sabo jer la.....K..Hari Kedua plak....Family belah mak ada buat hari keluarga......Waargh..TErbaek~....Ptg tuh ada wat game....dia kira macam game Draw My Thing kat FB tuh...kita kena lukis apa yg disuruh...aq masuk team B....Pastu aq kena lukis plak tuh....Wahaha....Abis la team aq....Kalah....hek3..tu la sapa suruh pilih aq jadi pelukis nyer.....aq neyh dah le bukan budak seni....di suruh lukis plak tuh.....Hurmmm...Hancurlah team aq.....Pastu ada Game Super bun....haaa~...yg neyh bes....lumba makan....Sapa makan roti paling banyak dia menang.....Game neyh aq menang.....Wahaha.....Mmg lar aq mng....yg main nyer sumer dak2 kecik....hek3....Xde chance la diorang nak menang.....diorang kasi makan roti kosong jer....X patut....sekurang-kurangnyer letak la sambal ker buat selet sikit....Tapi x per....aq dah menang game tuh...Wahaha~....And then malam tuh ada wat tahlil.....Mmg Bes larh....lepas tahlil tuh ada makan2 ckit....hurmmm...Raya neyh Happy la gerk....Eh!!..lupa nak gtau kat korang...pagi tuh dapat tengok citer Boboiboy dari Episod 1 sampai 7....Wahaha..Mmg Terbaek lah...Pusaran Angin punyer kuasa Mmg Terbaek......Wohoo....Pastu Tengok BBB Halilintar Beraksi.....Mmg Giler Cool.....Saja jer gtau korang pasal BBB....harap korang suka Citer BBB neyh...Yelakan...dah xde sesapa dah yg saya nak share Story pasal BBB neyh....HUrmmmm...Abg aq kata nak bawa g tengok wayang raya ketiga neyh....Ntah betul ker x.....Okay...nanti aq share story ngan korang pasal hari ketiga aq neyh...TERBAEKK~

Sunday, August 28, 2011

Perkara Yg Paling Teruk Aq pernah Buat....

Ternyata aq mmg x pikir panjang......Setelah dia pergi dari idowp aq....there's no more people that i wan to share Story About Boboiboy.....Kenapa larh xde pompuan lain yg minat kat Boboiboy....disebabkan perkara tuh lah dia neyh special sikit dari pompuan lain....yg lain tuh langsung x minat langsung ngan citer Boboiboy....ternyata aq Mmg dah buat perkara yg paling teruk dalam hidup aq....Now I didn't have some1 to share story about Boboiboy......yg tinggal hanya adik jer....What Should I do know....Dia mmg dah marah tahap giler punya kat aq.....Ya Allah, kau bukakan lah pintu hatinyer untuk aq mengisi ruang yg kosong dalam hati nyer tuh.....Siapa lagi yg aq nak share story Boboiboy....Hanya dia jer yg sudi dengar pasal Boboiboy....tapi sekarang dia dah pergi......aq nak citer ngan sape??? Yg tinggal cuma adik jer.....Boboiboy Episod baru dah nk Start...Dengan siapa aq nak share story pasal Boboiboy neyh......Waargh....Lagu yg aq letak kat blog neyh sesuai dengan keadaan aq skung neyh....Kenapalah perkara tuh sumer ley berlaku....kalaw aq start sumer tuh....Kompom skung neyh aq x menderita cam skung neyh.....Setiap saat aq nak lupakan dia, tapi makin kuat plak aq punya ingatan kat dia....Kenapa neyh...dia mungkin dah lupakan aq...tapi kenapa aq ingat kat dia lagi.....mkin ini risiko bercinta....Mcm lagu ST12 Saat Terakhir....satun jam jer kita ley suka kat orang tuh...tapi nak lupakan dia perlukan waktu seumur idowp....Waargh....aq x minx sumer neyh berlaku....adik2 aq ada gerk nak tolong satukan aq ngan dia balik.....tapi dia mmg dah x terima aq....M'kin satu  hari nanti aq akan jumpa wanita yg minat kat Boboiboy sama macam aq.....Kalaw korang anggap aq neyh budak gila...apa aq kisah....dah minat aq kat citer kartun tuh... nak wat camner...korang bukan nyer ley halang aq pun....Okay...Berharap aq jumpa Wanita yg sama macam dia

Friday, August 26, 2011

Terima Kasih Yaa....

Terima Kasih Saya Ucapkan Kepada kaw (sesiapa yg berkenaan) kerana telah menjadi pelangi selama 2 bulan dalam hidup saya....hidup saya penuh dengan warna pada 2 bulan lepas...tapi kini hanya 1 warna jer yg wujud dalam hidup saya neyh...Walaupun kaw dah labelkan aq neyh BCC...xpe aq x kisah....kaw pun cakap yg aq neyh budak kecoh....tu pun aq x kisah...label kan lah aq neyh dengan macam2 yg kaw nak....xpe aq x kisah....kaw pun dah happy skarang kan...dah x perlu nak malu2 jumpa ngan kengkawan kaw....diorang dah xde nak bukak citer pasal kaw ngan aq....kaw pun dah jumpa ngan BF baru kan....amik jer la dia....dia tuh bukan nyer BCC....dia tuh pun bukan nyer budak kecoh....Mmg x sama langsung ngan aq...Okaylah...aq pun nk Focus blaja....watpe nak men cinta2 neyh sumer....mungkin satu hari nanti aq start men cinta2 neyh sumer....aq niat nak masuk Universiti Multimedia....Buat Animation kan....pastuh ley Apply job kat Animonsta....tuh pun law dapat...law x dapat....cari la kerja lain.....Okaylah..aq nk ucapkan terima kasih jer sebab dah jadi cahaya dalam hidup aq selama 2 bulan....walaupun 2 bulan tuh x lama....aq Still happy selama 2 bulan tuh....Okay...jumpalah dengan lelaki yg sesuai dalam idowp kaw tuh....jangan sampai kaw jumpa yg macam aq neyh lagi sudah....nanti kaw kena labelkan dia budak BCC lagi...x pun Kaw labelkan dia budak Kecoh.....Hurmm...And 1 mo things i wan to tell...Sarawak Mmg Bes...nk2 lagi Bahasa Dia....Susah gerk nak belajar....Rumit2...Skung neyh aq hanya tahu berberapa perkataan jer....nak wat camner...Kamus Bahasa Sarawak dah ilang...yelakan....kamus tuh aq slalu rujuk kat Blog seseorang tuh....tapi blog tuh dah pun dibuang...dah xley nak blajar lagi....hek3...ingat nak letak Pic cikgu Bs kat Blog neyh..tapi dia kata x boley...Okay...Privasi anda x kan saya ganggu....Hurmm..law boley nak penuhkan Blog neyh ngan Gambar larh...tapi nak wat camner....cuma gambar tuh jer yg dapat diletakkan....itupun saya dah minx izin kat diorang...diorang kata okay jer...Terbaiklah korang....Okay...Bahagialah bersama dengan BF baru kaw tuh....aq xkan kacau idowp kaw lagi....kalaw boleh kaw ilangkan aq dari ingatan kaw Plzzz.... itu jer yg aq harapkan dari kaw...dan yg last sekali...Jgn Benci kat adik hanya kerana dia ada kaitan dengan aq...dia cuma budak biasa...Kiranya dia neyh hanya Posmen jer...antar message aq.....walau apa pun dia tetap adik angkat aq....aq tetap sayang sumer adik-adik ku n kakak ku....aq ingat nak tambah kaw dalam list sayang aq....tapi kaw dah x trima aq.....Jadi nak wat camner....aq x ley nak buat apa2 pun...kalau aq boleh buat...aq dah pun buat untuk tambah kaw dalam list tuh....tapi aq x mampu....
*Mood---> Bersemangat nak teruskan hidup Baru....
*Niat---> Nak sambut Raya ngan Happy...
*Fikiran---> Nak Releasekan masalah yg berserabut dalam            

                   Fikiran
*Tanggapan Tentang Cinta--->Law ada smangat...Bercinta                  
                                              lah lagi

Thursday, August 25, 2011

Boboiboy Episod Baru...

Yay!!!...Boboiboy Episod Baru neyh akan Start Minggu depan...Wahaha...mesti bes punyer episod baru neyh...Mmg terbaeklah...Korang nak tahu x...ermm..Cerita Boboiboy neyh ada kaitan dengan....Aargh...malaz nak citer pasal dia lagi...watpe nak kenangkan orang yg dah x suka kat aq...Yg pasti aq rasa Seronok pasal Boboiboy episod Baru Start Minggu Depan....Mmg Terbaeklah....Nak tengok Pusaran Angin n KP beraksi...Haa!!...Kalau korang nak tahu KP neyh adalah character yg....Aiishh...kenapa dengan aq neyh...x abiz2 nak citer pasal dia neyh....Aargh!!...aq dah x tahan...aq nak citer gak lah...Yg Sebenarnya....KP neyh Character yg diminati oleh orang yg kat gambar dalam Post sebelum neyh....aq plak minat kat Pusaran Angin...Kita neyh ada persamaan...Kenapa larh kita neyh harus berpisah...kalaulah aq boleh putar balik masa....aq akan tarik balik semua perbuatan aq tuh...Mmg aq neyh manusia yg x pikir panjang....Kalaulah diberi peluang Sekali lagi bersama dengan dia....aq x kan buat perkara2 tuh....Huh!! dah lari daripada tajuk lha...Yg penting sekali...Boboiboy Mmg Terbaekk~...kalau boleh nak aje masuk Universiti Multimedia...pastu Apply job at Animonsta tuh...create Animation Boboiboy....Huh!!!...kena Belajar rajin2 larh..hah...video kat atas tuh video Boboiboy nak sambut raya n merdeka....Enjoy...

Wednesday, August 24, 2011

23 Ogos 2011

Tarikh di mana pelbagai perkara yg rumit aq tempuhi...dan ada juga perkara happy berlaku di tarikh tersebut...dan pada tarikh tersebut jugalah ada perkara Sad yg berlaku kat diriku....Perkara yg happy berlaku kat diriku ialah penampilan ku berubah dengan dorongan rakan2...aq rasa happy la jugerk bila aq punya penampilan neyh berubah...~Terbaekk~...Tapi perkara yg sad neyh membuatkan hari tersebut x begitu happy buat aq..ianya berkaitan dengan pic yg ada kat post yg kat bawah tuh....Dia dah x sukakan aq...sebab aq neyh BCC...hek3...apa yg aq Copycat...aq tiru style blog aq neyh cam blog dia ker???...Huh!!..Iyer ker...lagi satu dia kata aq neyh tiru lukisan Boboiboy tuh...Huh!!...aq neyh bukan nya dak seni...Jadi tiru je la apa yg ada....nak wat camner....dah aq neyh mmg xde bakat untuk melukis...disebabkan perkara tuh....dia x suka aq....Haizzz...dunia2..dah mmg nasib aq camneyh....x layak untuk bercinta.....mungkin satu hari nanti kot...aq akan bertemu dengan seseorang yg sudi menerima aq seadanya.....aq x suka orang buat aq neyh cam Sepah....kalau Sepah Maharajalawak tuh xpe...neyh sepah madu...bila manisnya dah abis....sepah nya dibuang.....Haizz...apa la punya nasib...ingatkan tarikh neyh tarikh yg happy...rupanya biasa jer buat aq....Okay..Pergi dulu

Tuesday, August 23, 2011

Creating New Blog...

Okay...dulu ada pernah buat Blog...tapi dah buang....atas sebab2 tertentu...Skung neyh nak mulakan dengan Blog Baru....blog lama cam serabut jer....x nak jadi BCC....tapi satu jer perkara yg rumit kat sini....kenapa aq sukar nak lupakan dia....sedangkan dia simple jer lupakan aq kat sini....Huh!!...Kenapa!!!.....Patutnyer aq x patut mulakan sumer neyh....Kan skarang dah susah....dia langsung x memahami aq.....aq nk cuba memahami dia...tapi dia wat slamber jerk....aq neyh macam x diperlukan....dia pun slalu layan blog....Chat slalu Off kan.....dan sekarang dia dah pun UnFriend aq....Nak wat camner...dah orang tuh x suka kat aq....Terima jer la....Okaylah.....Blog Baru....Hidup Baru....Kenangan Lama....Hati pun tetap lama....Okay......Pergi dulu....