Pages

Wednesday, August 31, 2011

My Experience In My 1st and Second Day Raya.....

Hari Raya aq macam biasa jer...raya pertama minx maaf kat sumer orang....minx maaf kat parents , nenek , sedara sumer.....Biasa la kan..lepas minx maaf dapat larh duit raya......tapi duit raya tahun neyh Mmg Ckit giler larh....Wahaha..TErbaik~....Pastu aq lepak kat kampung belah ayahku.....penat giler worh....sampai sumer family aq tido kat sana......bukan bermalam tau...Juz tido ptg jer.....Terbaik~....pukul 6.30 tuh balik la ke rumah...sampai jer kat rumah tuh...sempat gerk on9 jap....hurmmm biasa la kan...sumer org raya....jadi kat FB tuh sikit jer org on9...Then..tamatlah hari pertama raya bagi aq....Eh!! lupa plak nak g tau....pagi tuh nk smayang raya...tapi surau tuh dah penuh...Jadi x dpt smayang larh...sob..sob..T.T....Sabo jer la.....K..Hari Kedua plak....Family belah mak ada buat hari keluarga......Waargh..TErbaek~....Ptg tuh ada wat game....dia kira macam game Draw My Thing kat FB tuh...kita kena lukis apa yg disuruh...aq masuk team B....Pastu aq kena lukis plak tuh....Wahaha....Abis la team aq....Kalah....hek3..tu la sapa suruh pilih aq jadi pelukis nyer.....aq neyh dah le bukan budak seni....di suruh lukis plak tuh.....Hurmmm...Hancurlah team aq.....Pastu ada Game Super bun....haaa~...yg neyh bes....lumba makan....Sapa makan roti paling banyak dia menang.....Game neyh aq menang.....Wahaha.....Mmg lar aq mng....yg main nyer sumer dak2 kecik....hek3....Xde chance la diorang nak menang.....diorang kasi makan roti kosong jer....X patut....sekurang-kurangnyer letak la sambal ker buat selet sikit....Tapi x per....aq dah menang game tuh...Wahaha~....And then malam tuh ada wat tahlil.....Mmg Bes larh....lepas tahlil tuh ada makan2 ckit....hurmmm...Raya neyh Happy la gerk....Eh!!..lupa nak gtau kat korang...pagi tuh dapat tengok citer Boboiboy dari Episod 1 sampai 7....Wahaha..Mmg Terbaek lah...Pusaran Angin punyer kuasa Mmg Terbaek......Wohoo....Pastu Tengok BBB Halilintar Beraksi.....Mmg Giler Cool.....Saja jer gtau korang pasal BBB....harap korang suka Citer BBB neyh...Yelakan...dah xde sesapa dah yg saya nak share Story pasal BBB neyh....HUrmmmm...Abg aq kata nak bawa g tengok wayang raya ketiga neyh....Ntah betul ker x.....Okay...nanti aq share story ngan korang pasal hari ketiga aq neyh...TERBAEKK~

Sunday, August 28, 2011

Perkara Yg Paling Teruk Aq pernah Buat....

Ternyata aq mmg x pikir panjang......Setelah dia pergi dari idowp aq....there's no more people that i wan to share Story About Boboiboy.....Kenapa larh xde pompuan lain yg minat kat Boboiboy....disebabkan perkara tuh lah dia neyh special sikit dari pompuan lain....yg lain tuh langsung x minat langsung ngan citer Boboiboy....ternyata aq Mmg dah buat perkara yg paling teruk dalam hidup aq....Now I didn't have some1 to share story about Boboiboy......yg tinggal hanya adik jer....What Should I do know....Dia mmg dah marah tahap giler punya kat aq.....Ya Allah, kau bukakan lah pintu hatinyer untuk aq mengisi ruang yg kosong dalam hati nyer tuh.....Siapa lagi yg aq nak share story Boboiboy....Hanya dia jer yg sudi dengar pasal Boboiboy....tapi sekarang dia dah pergi......aq nak citer ngan sape??? Yg tinggal cuma adik jer.....Boboiboy Episod baru dah nk Start...Dengan siapa aq nak share story pasal Boboiboy neyh......Waargh....Lagu yg aq letak kat blog neyh sesuai dengan keadaan aq skung neyh....Kenapalah perkara tuh sumer ley berlaku....kalaw aq start sumer tuh....Kompom skung neyh aq x menderita cam skung neyh.....Setiap saat aq nak lupakan dia, tapi makin kuat plak aq punya ingatan kat dia....Kenapa neyh...dia mungkin dah lupakan aq...tapi kenapa aq ingat kat dia lagi.....mkin ini risiko bercinta....Mcm lagu ST12 Saat Terakhir....satun jam jer kita ley suka kat orang tuh...tapi nak lupakan dia perlukan waktu seumur idowp....Waargh....aq x minx sumer neyh berlaku....adik2 aq ada gerk nak tolong satukan aq ngan dia balik.....tapi dia mmg dah x terima aq....M'kin satu  hari nanti aq akan jumpa wanita yg minat kat Boboiboy sama macam aq.....Kalaw korang anggap aq neyh budak gila...apa aq kisah....dah minat aq kat citer kartun tuh... nak wat camner...korang bukan nyer ley halang aq pun....Okay...Berharap aq jumpa Wanita yg sama macam dia

Friday, August 26, 2011

Terima Kasih Yaa....

Terima Kasih Saya Ucapkan Kepada kaw (sesiapa yg berkenaan) kerana telah menjadi pelangi selama 2 bulan dalam hidup saya....hidup saya penuh dengan warna pada 2 bulan lepas...tapi kini hanya 1 warna jer yg wujud dalam hidup saya neyh...Walaupun kaw dah labelkan aq neyh BCC...xpe aq x kisah....kaw pun cakap yg aq neyh budak kecoh....tu pun aq x kisah...label kan lah aq neyh dengan macam2 yg kaw nak....xpe aq x kisah....kaw pun dah happy skarang kan...dah x perlu nak malu2 jumpa ngan kengkawan kaw....diorang dah xde nak bukak citer pasal kaw ngan aq....kaw pun dah jumpa ngan BF baru kan....amik jer la dia....dia tuh bukan nyer BCC....dia tuh pun bukan nyer budak kecoh....Mmg x sama langsung ngan aq...Okaylah...aq pun nk Focus blaja....watpe nak men cinta2 neyh sumer....mungkin satu hari nanti aq start men cinta2 neyh sumer....aq niat nak masuk Universiti Multimedia....Buat Animation kan....pastuh ley Apply job kat Animonsta....tuh pun law dapat...law x dapat....cari la kerja lain.....Okaylah..aq nk ucapkan terima kasih jer sebab dah jadi cahaya dalam hidup aq selama 2 bulan....walaupun 2 bulan tuh x lama....aq Still happy selama 2 bulan tuh....Okay...jumpalah dengan lelaki yg sesuai dalam idowp kaw tuh....jangan sampai kaw jumpa yg macam aq neyh lagi sudah....nanti kaw kena labelkan dia budak BCC lagi...x pun Kaw labelkan dia budak Kecoh.....Hurmm...And 1 mo things i wan to tell...Sarawak Mmg Bes...nk2 lagi Bahasa Dia....Susah gerk nak belajar....Rumit2...Skung neyh aq hanya tahu berberapa perkataan jer....nak wat camner...Kamus Bahasa Sarawak dah ilang...yelakan....kamus tuh aq slalu rujuk kat Blog seseorang tuh....tapi blog tuh dah pun dibuang...dah xley nak blajar lagi....hek3...ingat nak letak Pic cikgu Bs kat Blog neyh..tapi dia kata x boley...Okay...Privasi anda x kan saya ganggu....Hurmm..law boley nak penuhkan Blog neyh ngan Gambar larh...tapi nak wat camner....cuma gambar tuh jer yg dapat diletakkan....itupun saya dah minx izin kat diorang...diorang kata okay jer...Terbaiklah korang....Okay...Bahagialah bersama dengan BF baru kaw tuh....aq xkan kacau idowp kaw lagi....kalaw boleh kaw ilangkan aq dari ingatan kaw Plzzz.... itu jer yg aq harapkan dari kaw...dan yg last sekali...Jgn Benci kat adik hanya kerana dia ada kaitan dengan aq...dia cuma budak biasa...Kiranya dia neyh hanya Posmen jer...antar message aq.....walau apa pun dia tetap adik angkat aq....aq tetap sayang sumer adik-adik ku n kakak ku....aq ingat nak tambah kaw dalam list sayang aq....tapi kaw dah x trima aq.....Jadi nak wat camner....aq x ley nak buat apa2 pun...kalau aq boleh buat...aq dah pun buat untuk tambah kaw dalam list tuh....tapi aq x mampu....
*Mood---> Bersemangat nak teruskan hidup Baru....
*Niat---> Nak sambut Raya ngan Happy...
*Fikiran---> Nak Releasekan masalah yg berserabut dalam            

                   Fikiran
*Tanggapan Tentang Cinta--->Law ada smangat...Bercinta                  
                                              lah lagi

Thursday, August 25, 2011

Boboiboy Episod Baru...

Yay!!!...Boboiboy Episod Baru neyh akan Start Minggu depan...Wahaha...mesti bes punyer episod baru neyh...Mmg terbaeklah...Korang nak tahu x...ermm..Cerita Boboiboy neyh ada kaitan dengan....Aargh...malaz nak citer pasal dia lagi...watpe nak kenangkan orang yg dah x suka kat aq...Yg pasti aq rasa Seronok pasal Boboiboy episod Baru Start Minggu Depan....Mmg Terbaeklah....Nak tengok Pusaran Angin n KP beraksi...Haa!!...Kalau korang nak tahu KP neyh adalah character yg....Aiishh...kenapa dengan aq neyh...x abiz2 nak citer pasal dia neyh....Aargh!!...aq dah x tahan...aq nak citer gak lah...Yg Sebenarnya....KP neyh Character yg diminati oleh orang yg kat gambar dalam Post sebelum neyh....aq plak minat kat Pusaran Angin...Kita neyh ada persamaan...Kenapa larh kita neyh harus berpisah...kalaulah aq boleh putar balik masa....aq akan tarik balik semua perbuatan aq tuh...Mmg aq neyh manusia yg x pikir panjang....Kalaulah diberi peluang Sekali lagi bersama dengan dia....aq x kan buat perkara2 tuh....Huh!! dah lari daripada tajuk lha...Yg penting sekali...Boboiboy Mmg Terbaekk~...kalau boleh nak aje masuk Universiti Multimedia...pastu Apply job at Animonsta tuh...create Animation Boboiboy....Huh!!!...kena Belajar rajin2 larh..hah...video kat atas tuh video Boboiboy nak sambut raya n merdeka....Enjoy...

Wednesday, August 24, 2011

23 Ogos 2011

Tarikh di mana pelbagai perkara yg rumit aq tempuhi...dan ada juga perkara happy berlaku di tarikh tersebut...dan pada tarikh tersebut jugalah ada perkara Sad yg berlaku kat diriku....Perkara yg happy berlaku kat diriku ialah penampilan ku berubah dengan dorongan rakan2...aq rasa happy la jugerk bila aq punya penampilan neyh berubah...~Terbaekk~...Tapi perkara yg sad neyh membuatkan hari tersebut x begitu happy buat aq..ianya berkaitan dengan pic yg ada kat post yg kat bawah tuh....Dia dah x sukakan aq...sebab aq neyh BCC...hek3...apa yg aq Copycat...aq tiru style blog aq neyh cam blog dia ker???...Huh!!..Iyer ker...lagi satu dia kata aq neyh tiru lukisan Boboiboy tuh...Huh!!...aq neyh bukan nya dak seni...Jadi tiru je la apa yg ada....nak wat camner....dah aq neyh mmg xde bakat untuk melukis...disebabkan perkara tuh....dia x suka aq....Haizzz...dunia2..dah mmg nasib aq camneyh....x layak untuk bercinta.....mungkin satu hari nanti kot...aq akan bertemu dengan seseorang yg sudi menerima aq seadanya.....aq x suka orang buat aq neyh cam Sepah....kalau Sepah Maharajalawak tuh xpe...neyh sepah madu...bila manisnya dah abis....sepah nya dibuang.....Haizz...apa la punya nasib...ingatkan tarikh neyh tarikh yg happy...rupanya biasa jer buat aq....Okay..Pergi dulu

Tuesday, August 23, 2011

Creating New Blog...

Okay...dulu ada pernah buat Blog...tapi dah buang....atas sebab2 tertentu...Skung neyh nak mulakan dengan Blog Baru....blog lama cam serabut jer....x nak jadi BCC....tapi satu jer perkara yg rumit kat sini....kenapa aq sukar nak lupakan dia....sedangkan dia simple jer lupakan aq kat sini....Huh!!...Kenapa!!!.....Patutnyer aq x patut mulakan sumer neyh....Kan skarang dah susah....dia langsung x memahami aq.....aq nk cuba memahami dia...tapi dia wat slamber jerk....aq neyh macam x diperlukan....dia pun slalu layan blog....Chat slalu Off kan.....dan sekarang dia dah pun UnFriend aq....Nak wat camner...dah orang tuh x suka kat aq....Terima jer la....Okaylah.....Blog Baru....Hidup Baru....Kenangan Lama....Hati pun tetap lama....Okay......Pergi dulu....