Pages

Sunday, December 23, 2012

Draw 4 Fun




Hari ni aku ada buat lukisan special. Kira bole la. Aku wat lukisan ni tok suka’2 n sbgai kenangan bersama dengan dia. Waktu aku lukis gambar ni, aku selalu bayangkan masa depan aku dengan dia. Hmmmm,,, Mcm mana ye nanti??? Kat lukisan tuh Cuma ada 2 org je. Dua’2 pempuan kat dalam gambar ue. Satu yg besar n satu yg kecik. Burok jek aku lukis ue. Aku ni bukan budak melukis. Tapi da suka lukis’2 nk wat camne. Aku start men lukis’2 ni sejak taun lepas. Masa ue aku lukis Boboiboy. Law nk tgok lukisan ue, tgok at FB aku ar. Seriously sume yg aku lukis ue burok jek. Sume ue juz suka’2. Tapi kan, apa yg aku suka tentang lukis ni ialah aku boleh curahkan perasaan aku kat lukisan ue. Tgok la mcm mana lukisan ue. Law mood okay, semad la lukisan ue. Law x, mcm ape ntah lukisan ue. K, balik kat citer lukisan atas ni. Lukisan ni mengisahkan seseorang yg sudah mempunyai anak. Ada anak??? Law camtu mana suaminya??? Suaminya aku x lukis sebab aku x tau ag sape suaminya. Law aku suaminya, aku lukis la diri ak dalam ue. Tapi, ak x tau ag sape suaminya. Tgok la naty. Law dia da berkahwin, ak lukis gmbar suaminya. Ak nk lukis gambar ak kat ctu. Takot naty law terlalu berharap nk jd suaminya, xkn jadi reality plak naty. Hmm, ak pun x tau la. Kenapa kau jauh??? Kenapa kau x sebaya ngan ak??? Kenapa kita sama??? Kenapa minat kita sama?? Kenapa???

Ak ada baca satu novel. Diorg da plan da nk kawen. Tp pempuan ue lari dari teruskan perkahwinan ue. Nape dia wat camtu? Nape dia lari? Dia x suka laki ue ker? Nape dia xnk kawen?? Itu yg ak takot sgt. Bila kita da berharap, apa yg kita harapkan akan hancur apabila semuanya hilang. Dulu ak pernah jd mcm ue. Tp x smpi tahap kawen. Then, kau dtg membimbing ak dari kecewa. Ak x tau kenapa malam ue ak mcm terkejut. X pernah ak lihat org mcm kau. Terus terang tentang perasaan kau kat ak. Wlaupun ak suda lama perasan yg kau suka kat ak, namun ak cbe diamkan. Ak acting mcm ak x tau pape. Dan akhirnya kau terus terang jugak. K, balik kat lukisan ue. Ak ni asyik lari dari tajuk je. Apa komen tntg lukisan ue? Ak percaya 99% orang akan ckp yg lukisan ue burok. Hahahaah~ mmg burok pun. Yg pempuan besar tuh ak anggap namanya Annie. Annie ue nama panggilan je. Nama sebenarnya ialah!!! G tnye kat lukisan ue.. Yg kecik ue plak namanya Putri Balkish Azizi. Hahahahaha~ bukan la. Namanya ialah!! G tnye kat mak dia. Aku kalau bole nk Annie jd cam dalam lukisan ue. Pakai tudung, pakai baju kurung. Fuyooo!! Mesti kacak kan. HUHU~ Ak nk dia jadi mcm dlm lukisan ni. Yg selalu menjaga anaknya dan mendidik anaknya dengan didikan agama yg cukup. Kalau la ak dlm lukisan ue, Waaah!!!! Merasa la ak nk mkn nasi minyak. Tapi, kalau kat tempat dia plak makan apa eak??? Mee Kolok ker??? Huhuhu~

K, last ak nk citer. Result SPM ak ni camne la eak?? Serious!!! Ak seram gler. Adik ak PMR da le dpt 1A jek. Ak plak cmne??? Xde A Ker??? Walawey!!! Da le Time SPM ari tuh ad shot ckit mase nk jawab. Pergh!!!! Mmg takot giler la weyh!! GULP!!! 0.0 makin lama makin dekat tarikh result nk kuwa. Law xde A mcm mana? WAAAAAAAAHHHHHHH!!!!! Ak nk ada la A ckit. Seram giler ak. Mcm mana ak nk ada kat dalam lukisan ue law xde kerjaya yg bgus. Aduh!!! Mcm mana ni??? Xkn nk kerja part time ni jer. Mana bole!!! Xkn ak nk berharap kat Annie je. Ak kn laki. Laki patut cari rezeki. Bukan isteri. Hmmm, da la. Sejujurnya ak nk sgt ada dalam lukisan ue. Ak x tau la Annie nk ke x. M’kin dia xnk kot. Hahahaha~ Ak ni asyik berangan je benda pelik’2.
Bye. Assalamualaikum.

Satu malam Teemo amik masa lukis lukisan ni. Jari Teemo x runcing. Jadi Teemo bukan pndi sgt nk lukis’2.
Annie nk x jadi pempuan yg besar tuh? Law xnk xpe. Teemo x kisah.
AA <3 FF
Anak Arnab <3 Fatty Fish
Syg Demok Selalu!!!!

Monday, December 17, 2012

Annie!! Jgn Tinggalkan Teemo!!


Maafkan Teemo haritu kerana membuat hati Annie terluka sedikit. Teemo tidak berniat untuk melukakan hati Annie. Teemo Cuma ingin berlaku jujur pd Annie. Teemo tau Teemo bersalah kerana masih lagi x dpt nk melupakan dia. Teemo akan cuba sedaya upaya Teemo utk lupakan dia. Annie tau x, Annie ada semuanya berbanding dia.

Secara jujurnya, Teemo mahu Annie terus bersama Teemo. Selalu menemani Teemo. Selalu ceritakan Teemo cter yg menarik. Dan selalu wat Teemo ketawa. Biarpun bg Annie itu semua mudah untuk Annie lakukan, tapi Teemo yakin Annie boleh kekalkan semua itu. Kerap Teemo mimpi pasal Annie. Kebanyakannya Teemo mimpi Annie dan Teemo miliki masa depan bersama. Teemo tau yg Teemo berangan terlalu jauh. Tp x salah kan law Teemo berangan mcm tuh.

Kalau Annie egt waktu dulu, Teemo slalu dimarahi oleh Annie. Teemo cbe tok meminta maaf kpd Annie. Namun Annie ttp x mahu terima Teemo wlupun sbgai kawan. Teemo ttp x berputus asa tok tros memohon maaf kpd Annie. Biarpun hati Annie keras (Ish!!! Sush tol nk lembut), namun Teemo berusaha sehingga Annie dpt maafkn Teemo.

Cuba Annie lihat. Sukarnya tok Teemo berusaha tok mendapatkn Annie kembali. Dan adakah Teemo akan mensia-sia kan Annie?? HUH!! Teemo xkn sia-siakan Annie setelah Teemo berusaha dgn susah tok mndptkan Annie kembali.  

Teemo akan cintakan Annie dgn setulus aty Teemo. “Bila hati kata sayang” “Bicara Cinta” pula “Datang Dengan Indah”. Kau tetap “Setia Menanti” kerana kau tau bahawa “Cinta Itu Milikku”.

Kau ibarat halilintar. Jika kau di tiada, ak akan lupa siapa diriku. Jadi, kau harus terus bersama dengan ak. Kau Ibarat Annie, yg memerlukan Bear tok bersama dengan kau. Teemo Ibarat Bear. Yg akan selalu menemani Annie tok bersama.

Tapi, kalau Annie nk tau, ada org lain yg minat kat Annie. Namanya Amumu. Dia minat kat Annie. Mcm mana kalau Annie pergi kat dia?? Teemo mcm mana? Siapa nk teman Teemo? Yg ada Cuma Mushroom je. Teemo takut naty Annie Pergi kat Amumu. Teemo x sanggup nk tinggal sorg’2. Annie!! Jgn Tinggalkan Teemo!! T^T
Teemo xtau ape jd kat Teemo law Annie xde.         Teemo btol’2 syg kat Annie. Teemo xnk Annie pergi. Lagi satu, Annie da janji kan nak baik cepat. Teemo akan tetap tunggu Annie wlupn Teemo xdpt jumpa Annie. Kwn’2 Teemo slalu ckp Teemo ni x betul sebab suka kat org Sarawak sdgkn Teemo duduk Johor. Kwn’2 Teemo ckp cinta macam ni xkn kekal lama. Cinta mcm ni hnye angan’2 je.  

Teemo x kisah law diorang nk ckp Teemo ni x betul. Diorang tu salah kan Annie? Btol x? Kita xkn jd mcm tu kan? Diorang tipu kan? Walau apa pn, Teemo tetap nk Annie!! Teemo akan buktikan bahawa ckp diorang tu salah. Wlupn Teemo m’kin x mampu nk pergi ke tmpat Annie, Teemo tetap berjanji dengan Annie yg satu ary naty Teemo akan pijakkan kaki kat bumi kenyalang ^_^.

Teemo tau yg Annie ni suka mara’2. Law nk tau, mase Annie mara’2 Teemo dulu, Teemo ada ketawa ckit tau. Bkn sbb Teemo suka kena mara. Tp sbb Teemo suka sangat bila Annie nk ckp lagi dengan Teemo =>. Teemo suka sgt. Skrg ni kita dah buat buku baru kan ^_^. Lepas ni Teemo jd pemadam, Annie jd Pensel. Kita tulis satu cter yg bes dlm idop kita Hehe~. Kita akan terus tulis cerita tuh kat buku yg x ada muka surat akhir ye.

Dalam waktu kita tulis cter tuh, kte jaga buku tuh elok’2. Jgn kasi semut masuk kat dalam buku tuh. Jgn kasi air tumpah kat buku tuh. Dan kita jauhkan mancis api dari buku tuh. Kita jadikan buku tuh satu tanda bahawa kita pernah bersama. :D

Bila Teemo da berikan cinta Teemo kat Annie, Annie kena jaga elok’2. Kalau Teemo tau yg Annie x jaga btol’2, Annie akan wat ag perkara yg pernah Annie wat dlu. Dan Teemo akan jadi cm dulu balik. =”<

Annie pn pernah cakap kat Teemo yg Annie xkn bg cinta Annie kat org lain kan. Annie jgn plak jd cam laki’2 kbnykn kat luar ue. Xpun, Annie jd cam bdk ue. Law Annie wat Teemo cam bdk ue buat, Teemo xkn percaya kat Annie ag. Ckup la Teemo menderita sebelum ni. Teemo xde niat lgsung nk permainkan golongan Hawa. Tp, Golongan Annie slalu mainkan Teemo. Apa salah Teemo smpi slalu d permainkan?? Y^Y

Lepas ni Teemo dpt result SPM. Harap’2 Teemo dpt result mcm apa yg Annie mimpikan tuh HEHEHEHE~ (AMIN). Naty bila Teemo da Berjaya, Teemo xkn lupakan Annie. Sbb Annie la yg slalu bg smgt kat Teemo lepas apa yg bdk ue da buat kat Teemo. Terima Kasih Annie!! Law x, xtau la camne masa depan Teemo naty. Teemo tkut sgt yg result Teemo naty teruk. Y^Y

Skrg ni Teemo da ada kerja part time. Jadi Susun brg kat shopping complex. Annie pun da tau. Teemo kerja 2 bulan je. X lama pun. Baru bape minggu je kerja, Teemo da penat giler da. Skrg ni baru Teemo tau knape kita perlu belajar btol’2 kat skola. Kerja mmg xde yg x penat. Semua kerja penat. Tp xpe. Teemo ada petua nk ilang penat. Petuanya ialah kita anggap kerja yg kita buat ue demi menyara org yg tersyg. Teemo anggap yg kerja yg Teemo wat tuh utk org yg Teemo syg. Teemo ada ramai org yg Teemo syg. Teemo syg Allah. Teemo syg family Teemo. Dan yg akhir skali, Teemo syg ANNIE!!

Teemo ad bela kucing. Namanya bukan rika sumantho. Hahaha~ law nk tau, baca entry pasal kucing tuh. Teemo suka kucing. Org kata, law kita bela kucing naty murah rezeki. Alhamdulillah. Teemo bela 2 ekor je. Bulu kucing tuh sama mcm Teemo betul. Lembut betul.

Akhirnya, setelah 1 taun lbey Teemo tggu, akhirnya suara Annie dpt gak Teemo dgar. Nk tau suara dia camne. Suara dia mcm manusia la. Wlupn Teemo dgar dia jawab salam je, tp xpe la. Da rezeki Teemo tuh je. Suara dia ckit la mcm Neelofa. Tp, suara Emma Maembong Teemo xde dgar plak. Suara dia sedap jgk la bg Teemo. Mesti dlm mimpi Teemo dia akan jawab salam jek. Teemo nk dgar suara Annie ag. Teemo xkn lupa saat Annie diam jek ble Teemo tpon. Masa ue dua’2 mcm org bisu. X tau nk cakap pape. Hahaha~ Annie ngan Teemo asyik sama jek character dia. Dua’2 malu. Dua’2 berdebar. INDAHNYA DUNIA~ ^_^

Rasanya Teemo da terlebih ckp kn. Hehe~
K, last Teemo nk bgtau ialah Teemo da ad kad petir dengan Angin. Hahaha~ XD
Teemo da buat da btg aiskrim tuh. Tggl nk tulis nama Teemo je. Hehehe~
Novel yg Annie ckp tuh, Teemo x dpt cari lagi. Whuaaa!!! =<
Cter Rapunzel ue, Teemo msti dptkan tok Annie jgk.
Kole BoBoiBoy da xde ag la. Aduyai!! Cepat sgt stoknye abis.

Annie tetap kat aty Teemo.
Kmk tetap syg dengan ktk. Kedak cicak sama lipas. Hahahaha~
Mun ku bg cicak, kao msti mdh sama ak cmtok “ku tumbuk muka kao kelak” XD
Test cakap Sarawak jap. Hehehe~

FF <3 AA
Let us pray together that we will be together 4 ever!!!

Fatty Fish <3 Anak Arnab

Tuesday, December 4, 2012

ASSALAMUALAIKUM KT SUMER...

K, entry kali ni ak nk cter psl kucg ak.. ak ad bnyk gler kucg.. (2 ekor jek). Nama kucg ue ialah EORI dgn JAKKELPOES.. yg eori ue jntan, yg poes ue betina. Nk tau nape nme jakkelpoes ue dpt?? Nme ue dpt kat tv. ad satu cter yg nme dia MINOES. Cter ni cter perancis. Dlm cter ue bnyk gler kucg (da mmg cter kucg, mmg la bnyk kucg). Dr situ la dpt nama kucg ue. Yg eori tu plak dr cter katun kt tv ceria ue. Dgar cm sdap jek nme ue. Apa ag, letak aje la nme ue. Ak plg ske skali kt Eori.     Bulu dia kmbg gler. Ag 1 kucg ni pn active gak. Specialnya kucg ni ialah ble ak tgok mke kucg ue, dia ske wat kpale senget dia. HAHAHAHAHA~

Tamat cter kucg!! Skrg cter org plak.

K, ak nk cter psl someone yg ley d katakan pnting gak dlm idop ak. Nme org ue *^*^*^*^*^*^*^. Ne ley kasi tau. Law nk tau, ak kasi detail dai jek la. Dia sama character cm ak. Ak pn x tau cmne ley sama. Ak cter ap yg sama character dia yg sama ngan ak jek la. First skali, dia ske cter BoBoiBoy.  Second plak, dia ske men game. Third nye, dia ske baca novel. Opps!! da'2. Kang cter lbey'2 korg tau plak sape. Dia tau ap.yg ak ske. Ap yg ak nk, n ape yg ak xnk. Dia plak ske wat ak gelak wlupn bg dia x lawak. X tau la nape. Ak ske cara dia. X bape ske cmpo ngan org, x ske tnjuk'2 dan pndi jg aty ak. Tp, dia ad prob ckit. Ak xnk kau tgglkn ak weyh. Jd cpat'2 smbuh. Law kau da xde, sape yg nk wat ak happy ag? So, dgar ape yg mak ko suh ko wat ue. Masa dlu kau okay je. K, tlupa plak kat korg. Ak cme nk cter detail dia kat korg je. Tp tlebih plak. Da la.