Pages

Thursday, August 29, 2013

New Entry!!

Setelah sekian lama saya tinggalkan dunia IT, blogger ni dah berabuk sgt.. kena kasi shinning sikit kot baru Nampak gempak!! Tapi, masa memang x menizinkan.. sebab xde apa yg nk di cakapkan kat sini.. kalau nk cakap, jumpa f2f jer!! By the way, saya nk share some story kt mengkome sumer yg terutama sekali dekat budak yg tau citer apa yg saya suka tgok… based on my story, saya nk citer kehidupan dr budak sekolah menjadi budak sambung blaja.. Ianya sgt rumit smpi sukar untuk diungkapkan oleh lidah yg kelu dengan kata kata manis seorang insan yg bergelar pelajar. Amat berbeza skali. Kehidupannya memg x sama mcm skolah dan x sama mcm PLKN. Semuanya da berbeza.. dari segi ilmu, fizikal, mental serta kewajipan diri sendiri.. pada asalnya, niat untuk belajar amat mendalam.. akan tetapi, semuanya harus akan berubah apabila sikap diri yg sukar untuk dikawal oleh diri sendiri. Banyak sgt bnda yg perlu dibaiki oleh diri sendiri ni. Saya nk ckp yg semuanya xkn pernah sama dengan sekolah biasa. Kita kena bajet sendiri kemampuan kita. X bole suka’2, x bole happy’2 dan x bole nk freedom sgt. Kalau freedom sgt,, semuanya ibarat membazirkan usaha sendiri yg setelah 13 tahun belajar di skola menengah.. tapi kan, kepada farah farhana!! Awak tuh still muda ag.. jgn x focus bila blaja naty. Sy tau bnyk masalah yg awak akan hadapi!! Tapi, saya ad untuk bantu awak.. tapi bantuan sy terhad dan x mungkin ianya berguna tok awak.. maaf kan saya yer.. semuanya salah saya,, kalau kita x gaduh dulu,, mungkin semua ni xkn terjadi. Even awak ada mcm’2 masalah, sy cuma mampu bg tulisan jer serta top up. Serta suara yg mcm katak bawah teratai. Awak, awak akan tau kehidupan awak sekarang ni amat seronok sklai sbb awak xde bnyk bnda nk difikirkan.. tapi kalau ditempat saya ni, mmg byk bnda nk difikirkan. Sekian!! Awak!! Cepat baik yerr!! Saya doakan yg terbaik tok awak.. ILYAIWMY

Saturday, July 20, 2013

Setiap yg berlaku, setiap apa yg terjadi, semua ada maksud di sebaliknya. Sukar tok ak terangkan nape ak jd mcm ni. Tetap nk buat something yg menjadikan ak ni luar biasa. Kenapa mesti hal itu berlaku malam td. Adakah sekarang ni sukar tok ak berbaik dgn dia. Maksud ak, sush ke buat masa skrg ni ak nk buat dia happy. Argh!! Lupakan je la. Cuba kau fikirkan, kau buat dia happy, tp kau sndiri x happy. Mcm mne tuh? Kau nk dia happy sdgkn hidup kau x happy. Fikir baik'2. Kau gagal aizat! Kau da gagal! Kau tggu je waktunye naty!! Kau akan di buang dr idop dia!! Kau pun satu, Law dia xnk share mslh atau dia x layan kau, kau nk feeling sgt apesal? Kau tu sape nk feeling smpi mcm tu. Kau org asing! Asal ntah dr mana, tetiba jek nk buat mcm tu. Tau x, kau buat sume tuh mcm kau ltak sangkar dlm idop dia. Idop dia, biar la idop dia. X payah nk amik tau sgt. Idop sndiri pon x terurus, ni nk sibok psl idop dia. Lagipun kau bukn bole selesaikan masalah dia! Baik kau focus blaja n x payah nk amik tau psl dia sgt.

Tp, kalau ak x amik tau psl dia, naty dia egt ak ni x amik berat psl dia.

Dia amik berat pasal kau ke? 

Urmm, x. Tp, ak ni kne la amik tau psl keadaan dia.

Dia amik tau ke psl keadaan kau?

Ak x kisah sume tuh!! Ak ttp nk amik tau psl idop dia. Sbb, dia la matlamat ak!!

Matlamat kau tu mcm berharap nk jumpa dgan pari'2 yg x pernah wujud.

Tp, x mustahil kn nk jmpe.

Cukup la berangan!! Kau da dlm dunia yg moden da. Xde ag bnda'2 karut tu sume.

Hey, xde lama, xde moden ni sume!!

Jd, kenapa kau buat tindakan yg mcm nk suruh dia amik berat psl kau??

Ak, ak, cme nk semuanya adil!! Ak amik berat psl dia, dia pun amik berat psl ak skali!

Td kata kau x kisah! Nmpk kn yg kau tipu diri sendiri!! 

Ak x tau! Ak serba salah! Ak x tau apa yg ak mahukan. Ak nk dia lyn ak mcm sblom ni.

Kau sggup nk paksa dia wlupn dia x suka nk layan kau mcm dulu? 

Xnk!! Ak xnk paksa dia!

Cuba kau fikir, dia kan nk exam, kau buat semua ni naty akan ganggu dia nk jwb exam.

Haa!! Itulah sbbnya ak nk jauhkan diri ak dr dia!! Kalau x, dia akan gagal tok membentuk mse dpan dia. Sekarang ni ak nk dia layan ak mcm dulu. Ak tau dia xkn dpt buat semua tu. Jd, kn lbey baik ak pergi dr idop dia. Naty xkn ganggu dia nk exam.

Mcm mne kalau dia pikir kau buat semua tu, sbb kau nk putus dgan dia??

Itu yg menjadi mslh tok ak. Dia akan pike mcm tu. Jd, baik ak tros diamkan diri tanpa bgtau dia. Bukn kah itu lbey baik?

Kalau mcm tu, btol la ye, kau nk putus dgan dia?

putus? Jgn mimpilah! Ak xkn putuskan semua ni! Bnda yg ak impikan dr fom4 dulu, ak da dpt. Xkn ak nk buang mcm tu je. Maaf, ak bukn mcm org laki yg suka'2 nk tukar psgn!! 

Jd, knape mesti kau jauhkan diri dr dia? 

Ak xnk dia alami sush yg pernah ak alami sblom ni. Jd, kn lbey baik ak jauh, dia akan berjaya.

Kenapa kau kumpul duit tok impian kau? Dia setuju ke nk jdkan impian kau tu jd kenyataan?

Itu yg ak takut!! Ak takut dia tipu! Ak takut dia tipu sbb nk buatkan aty ak gembira. Naty kalau duit tu dah cukup, dia akan buat bnyk alasan tok tu. Ak takut!! 

Bukan ke patut kau focus blaja dr impian kau tu? 

Kenapa kau x tanya sendiri apa yg dia mahukan? 

Dia xnk ckp, dia xnk ckp pape ngan ak..

Kenapa kau rasa kau disisihkan? Dia x layan kau ke sebelum ni?

Dia lyn ak mcm biasa. Tp, dia x layan ak mcm dulu!!

Kau ni tamak! Kau mmg tamak aizat!! Kau x tau nk bersyukur. Allah dah temukan kau dgan dia, kau ptot jaga hati dia dan segalanya. Bukn dia yg jaga hati kau!! Kau da salah aizat! 

………Budak pelik tgh ckp sorg'2!!………


Okay, that's it. Enough for all this. No more troll face. No more funny face. No more scary face or something. Just me to take a serious time. Tiada komited. Tiada prasangka. Diam lebih baik dr dia tau. Sebenarnya, ak xnk la dia sedih'2 sbb org yg dia percaya ni, x dpt nk buat apa yg dia ckp. Kenapa dia slalu mengelak!! Kenapa dia x jwb soalan ak? Kenapa ak rse mcm ak ni dipingirkan? Okay, xde masa tok tu. Skrg ni, ak nk fokus pd matlamat ak. Ak tau, dia busy. Tp, kenapa dia msti mengelak bila ak tnye psl plajaran kt dia? Adakah ak ni nmpk membosankan bila ak tnye soalan psl pelajaran kt dia? Cukuplah, ak xnk lagi tnye psl plajaran kt dia. Dan bila ak tnye dia okey atau x, nape dia msti jwb okey? Nape msti tipu? Okay, mungkin sy ni xley nk selesaikan mslh awk. Tp, kan dulu da ckp yg mslh kita share sama'2. Kau x pernah faham ak. Ak cuba nk masuk skali dlm idop kau. Tp, ak x bole sbb ak da tua. Ak cuba nk bahagiakan kau. Cme dua kali. Ak nk kau bahagiakan ak. Cuma sekali. Maaf, ak daheningkat dewasa sekarang. Kau tau, kad teemo dah hilang. M'kin ni akibatnya bila ak x jaga brg kau btol'2. Ak tau, ak cme 1/1000 dlm idop kau. Ak x tau kurgnya dimana. Ak sedih bila apa yg jd dulu x berulang lagi. Kini, semuanya da brubh. Org yg ak jdkn sbgai matlamat, yg ak jdkn hasrat x menjadi seperti apa yg ak impikan.Awk bole brubh seperti mana yg awk nk, tp sy harap hati awk tu xkn berubah.

#Deactivate sbb x mampu nk bgtau. Sakit yg amat sgt. Menghitung hari!!

#Walau apa pun, boboiboy ttp sy suka berbanding dgn semua kartun yg ad dlm dunia ni.
#Sy dpt nk ukir senyum dulu lagi
#Sy ttp akan kejar matlamat sy!

Sunday, June 16, 2013

The Experience In Camp
Budak'2 Charlie dorm L6 ^_^

Botak, Mok, Lokmang, Daus beso

Belah kanan skali ue muka xley belah la

Bro M!! Rindu korg!! yg tgh'2 tuh paling penting

Tambah ckit 2 org yg blakang ue

Kesian la ckit kat Saari ue!!

Budak'2 Dorm L5, Salute Charlie!!

Pecah dan Semut!!

Syahabudin (Jiwa Kacau)

Dorm L5, korg terbaek sbb hari'2 bgun solat subuh. XD

Lokmang,, Dia nih single

Lokmang,, Wan,, Sham(hero gadis'2),, Aidil

Lokmang ngan member dia..

Budak pelik dan Lokmang.. Abaikan yg belah kiri ue =.="

Lokmang .. Untung lha Dia..

Based on my presentation, it's shows that the best experience in that camp is so awesome!! Semuanya da x sama da. Dia da nk exam da. Ak plak da nk pegi smbung blaja. Gonna be like a new student. Harap'2 hati dia ttp sama. Wlupn dia mcm da xnk layan ak, xpe. Ak x kisah. Asalkan dia berjaya. Maybe I should deserve all this. Hopefully i didn't make her upset anymore. Semoga berjaya last PMR candidates!! Wink'2~


Friday, May 3, 2013


Okay. smlm awk ckp sruh snap gmbr dkat wallet. Rasanya wallet x muat nk masukkan. Sy ltak dlm beg je. Boleh kn. Yg blkg tuh demok, pastu ad mug boboiboy halilintar. X guna lagi tau mug tuh. Dpan gmbr awk tuh, ad kad teemo. kcik je kad dia. Okey, gmbr awk sy bwk g kem. Yg lain duduk umah je. Kad teemo mkin sy bwk kot. Sorry td upload kt fb jap. Hahahaha~ kn da kena marah. Sorry puan.



Thursday, May 2, 2013


MAAF

Sy nk minx maaf kat awak. Sy rasa bersalah sgt. Sy nk kita bersama je slalu. Sy xnk kita jd macam dulu. Sy nk kita bersama hingga kita tua dan sampai kita mati. Maafkan sy, sy sedar atas kesalahan sy ni. Sy xkn ulang ag salah sy ni. Sy harap syg awk xkn berkurang terhadap sy. Sy tahu awk mungkin sedih atas apa yg telah sy buat kat awak. Sy tahu sakitnya mmg x terkata. Sy juga boleh rasa apa yg awak rasa tuh. Sy minx maaf, sy nk bersama awak selalu. Awak mustahil untuk dicari lagi dan saya xnk awak pergi. Sy nk bersama awak. Sy nk terus bersama awak lagi. Jgn pergi yee. Jgn tinggalkan sy. Sy xkn jmpa lagi org yg mcm awak kalau awak pergi dari hidup sy.

Maafkan sy. Tolong maafkan sy. Lepas ni sy xnk cakap dengan mana’2 pmpuan ag kecuali mak sy dan kakak sy serta cikgu yg mengajar sy. Dgn awk pun sy xkn cakap. Sy akan ckp dgn awak bila awak dah jadi yg halal buat sy. Sy nk jadi ayah kepada anak awak. Dan sy dah bertekad xkn tinggalkan awak smpi bila’2. Tp, law awk tinggalkan sy, sy terima ketentuan Allah. Allah yg tentukan segalanya. Sy akan tunaikan janji sy. Janji sy ialah takkan tinggalkan awak. Sy nk buktikan pada semua org yg Cinta Jarak Jauh ni x mustahil untuk mendapat kebahagiaan berumah tangga. Sy nk buktikan kepada semua org yg menganggap cinta jarak jauh ni xkn mendapat kebahagiaan bahawa Cinta x kenal usia, darjat, kedudukan, waktu. Kalau niat kita bercinta ni adalah untuk menikahinya, maka sy akan menikahi awak bila sampai waktunya.

Andai satu ary naty awk da pergi bertemu Allah, Sy xkn menikahi dgn siapa’2 pun. Sbb awk yg saya pilih. Dan apa yg saya mahukan ialah keikhlasan awk menerima sy seadanya. Maafkan sy andai sy bukan yg terbaik untuk awk. Tp sy cuba untuk menjadi yg terbaik tok awk. Dlm tabung still ada 300. Cuba awk bygkan nk capai 100 ribu. Kiranya lagi 99700. Hahahaha~ XD bnyk lagi la. Xpe’2. Naty sy kerja lagi kuat. Sambung blaja dan dapatkan kerja dulu. Dlm blaja tuh cuba simpan sikit’2. Tapi law awk da ad yg lain, kita Cuma belikan hadiah perkahwinan tok awk jek guna duit tuh. Hehe~

Oww, lupa nk ckp. Bila dah cukup je duit tuh kan, sy terus plan nk pergi sana. X kira la awk sedia atau x. sy Cuma fly away je kat sana. Weee~. Tp law awk x bole terima sy masa tuh, sy Cuma tgok awk dari jauh je. Xpe’2, kita fhm. Hey, siapa yg nk tgok org yg dia syg x dpt kebahagiaan? Siapa? Xkn ada punya org yg mcm tuh kecuali org giler jek. Then, lepas semuanya dah selesai, sy pulang semula ke tempat sy dan teruskan hidup keseorangan. Sy tgok ad org yg bole idop tanpa berumah tangga. M’kin diorg setia dgn gerek diorg smpi x kahwin dgn yg lain.

Sy sebenarnya da rancang mcm’2 utk impian sy tuh. Tp, sy fail planner. Hahahaha~ XD. Apa yg sy rancang sumer x menjadi. Xpe’2, dam mmg sikap sy mcm tuh. Nk wat camne. Dengan ini, sy Cuma nk minx maaf dekat awak andai kata sy buat awk sedih, kecewa, hampa, rasa tertipu, dan sebagainya. Maaf, sy bukan manusia yg sempurna yg x pernah buat kesalahan.  Sy manusia yg lemah yg seringkali melakukan kesilapan. sy terima segala keputusan awk sama ada awk nk maafkan sy atau x. mungkin Allah nk uji ketabahan hambanya. Mungkin sume ni  dugaan tok sy. Sy harus kuat, sy harus tabah menghadapi dugaan ni. Xpe, sy okey. Sy dah besar. Wink’2 ^_^ 

Tapi law awk terima sy, sy akan syg awk sepenuh aty saya.

Friday, March 29, 2013

NAK CAKAP BYE

Assalamualaikum. Kitha nk dia cakap, tp kita plak yg ckp. Hahahaha~

Okay, kita citer balik ikut tajuk. Selama ni kita slalu ada dia. Dia asyik ckp psl FMA (Fulmetal Alchemist) jek. Lama'2 baru kita sedar yg dia gunakan cter tuh sbb nk dgar suara. Tambah plak kartun dia comel. Memang jadi bahan yg dia suka la kan kiranya. Jd, sy minx maaf la sbb x sedar yg awk tgok cter tuh ada maknanya. 

Lagi satu, jgn ckp yg kita x pernah mengenali. Sy x suka. Sy suka kenal dgan awak. Sume yg sy tgok kt awak mmg x mcm pmpuan yg biasa. Awak ni giler. Dan sy nk ikot giler sama mcm awk. Tp, kita nk pergi da. Kita nk dgar suara awk, tp awk x kasi. Takut mak tahu la tuh. Hahahaha~ 

Okeylah, nk ckp bye'2 kt awak. Cme jgn lupa kat saya ye. Yelakan, kita ni da la org asing, muka pun tah cmtu ker atau muka tarik kereta ker. Sy nk rindu awk. Haa, sy nk alamat awk. Simpan alamt awk baik'2. Bg kat saya bila kita nk jmpe naty. 

Maafkan salah sy sbb slalu wt demok bucuk saya ni nanges jek. Awk ni kuat nanges jugak ye. Maaflah ye. Pasn awk xde la nanges lagi. Yela, kita da xde. Haa, baik'2 la dgan tong gas tuh. Mana la tahu, dia org yg terpilih tuh. Betul x?

Bila kita da balik naty, rasa'2 awk ingat kt kita lagi x? Rasanya x kot. Semoga hubungan kita akan kekl smpi bila'2. 

Hey, awk semua yg sibuk dgn saya. Sy syg sgt kat budak yg nama dia Farah Farhana. Sy nk bina masjid yg tinggi. Pastu ajak jemaah ramai'2 masuk masjid. Naty dpt wat solat jemaah.

Lepas kita da pergi kan, awk bole mula hidup baru, dan tumpukan pada pelajaran. Jgn buat perkara yg sy x tau. Siap awk. Kita naty bwk balik demok. Kita try bwk demok pegi sana. Sy syg dia. Jgn amik dye, sy nk kahwin dgan dia. Kan bnyk ag yg lain pergi la amik yg lain. Yg ni kita da syg dulu. Dan syg tuh xkn ilang ag. Harap Maklum

Kita sedih tau sbb awk ckit pun x ckp pape ngan kita. Rasa mcm awk nk pergi jek. Xpe lah. Awk ttp tggu kan. Awk ingat kan janji tuh. Law awk mungkir, nanti awk dikira munafik. Harap awk pgg jnji awk tuh. I Will Always Loving You My Farah.

Friday, March 22, 2013

Apa saya rasa

1. Gembira
sy rse gmbira sgt bila dpt tahu result sy separa baik. Dpt jgak buat mak saya tersenyum dgn pencapaian sy tok mencapai kejayaan. sy rasa gmbira sbb besday sy nk dkat.Sy gmbira sbb cme tggl nk buat BSN dan urusan mnunggu tawaran. Yg len sume da siap. Sy gmbira sbb sy dgn annie nk dkat 5 bulan da. Kita nk buat smpi mati. Msti boleh kn. 



will update more soon. ada bnyk rasa yg sy dpt rasa sblom sy pergi.

Saturday, February 23, 2013

urmmm




Lepas apa yg jadi malam ue,, ak betul’2 menyesal dengan apa yg ak cakap.. ak tau ak mmg bersalah betul malam ue. Dia Cuma cakap tu je. Kenapalah ak cakap mcm tuh kat dia. Ak tau dia Cuma nk bergurau dengan ak. T~T ak betul’2 minx maaf kat kau. Kau tau apa yg ak takut?? Ak takut naty kau rasa ak ni x tau nk jaga aty kau. Pastu kau layan ak cam kawan jek. Ak takut rasa syg kau berkurang. Ak takut kau xnk cter pape ngan ak.

Tsk tsk tsk~ Ak ada baca kat gambar ue. Ayat dia membuatkan ak tersentuh..

“Haram bagi kamu untuk jadikan seseorang itu kekasih kamu tanpa niat untuk menikahinya”

“Hati wanita itu amat lembut. Jangan ambilnya jika x mampu nk menjaganya, jangan sentuh jika mahu melukakannya.”

Maafkan ak kalau ak dah remukkan hati kau malam ue. Maafkan ak kalau rasa bersalah ak ni terOVER abis. Ak tetap akan rasa bersalah walaupun kau da maafkan da salah ak ue. Maafkan ak sebab dah buat gunung berapi meletus. Da berapa kali ak peluk demok.. Ak berharap sangat kau dapat kembali mcm dua minggu yg lepas.

Ibu!! Jgn tgglkan saya!! Saya nk bersama ibu. Saya nk main masak’2 dengan ibu. Saya nk bergurau dengan ibu. Saya nk ibu selalu ucap selamat malam kat saya. Saya nk ibu selalu dengar masalah saya. Saya nk dengar masalah ibu. Saya nk ucap selamat malam ary’2 kat ibu. Saya nk ibu cepat sihat. Saya nk lari sama’2 dengan ibu. Saya nk jumpa ibu. Saya nk ibu baca buku cerita sebelum saya tidur. Saya nk ibu cakap ayah. Saya nk jadi ayah. Saya nk jadi ayah yg selalu nyanyikan ibu lagu sebelum ibu tidur. Ayah nk lihat ibu tersenyum gembira sebelum ayah tutup mata. Ayah nk ibu seronok dengan ayah. Ayah nk ibu jadi org yg Berjaya. Ayah nk bila ayah tutup mata, ibu dah bahagia dengan hidup ibu. Hidup ibu mcm idup ayah. Kalau hidup ibu dah bahagia,, ayah pun tumpang gembira jugak.

Ingat ye ibu,, bila ibu da dapat bahagia yg ibu impikan, ayah akan tersenyum dan andai ayah x dapat nk bersama dengan ibu waktu ibu bahagia,, ibu buang semua benda yg boleh buat ibu ingat kat ayah ye. Semuanya sekali ibu buang. Jgn simpan 1 pun.

Tapi,, ayah akan pastikan semua xkn jadi. Ingat ayat kat  atas ue. “Haram bagi kamu untuk jadikan seseorang itu kekasih tanpa niat untuk menikahinya.” Jadi rasa’2 ayah jadikan ibu kekasih ayah untuk apa?? Okay,, ayah dah lebih.. By The Way,, Get Well Soon -_^


Tuesday, February 19, 2013

Saya Terus Terang


Sebenarnyakan demok,, Saya da rindukan kamu laa demok.. saya kat sini x tahu nk ckp ape ag. Saya da terlalu rindukan kamu demok!! Percayalah demok,, saya x tau nk wat apa ag. Jantung saya selalu degup laju bila teringatkan kamu. Saya da cuba tok sibukkan diri saya, tapi tetap rindukan awak jugak. Saya amat rindukan awak demok!! =”( saya x tau nk buat apa sekarang ni. Semakin hari, otak saya makin bercelaru. Saya selalu pkerkan cara nk pegi tempat kamu. Kadang’2 saya over imagine.. saya imagine yg saya ada kuasa teleport la,, saya jadi mcm jumper,, serius saya nk cakap yg hati saya pada awak da x mcm dulu. Rasa syg ue da memenuhi hati ni. Sy x tau kenapa
ianya boleh berlaku. M’kin semua ni ada hikmahnya. Selepas saya fikir’2, saya terbayangkan masa silam. Dengan semua tindakan saya,, kita gaduh. Adakah kali ni, atas apa tindakan yg akan saya lakukan lepas ni akan mengulang perkara dulu?? Taknak!! Saya xnk jadi mcm dulu!! Walau apa pun, saya xnk kembali ke masa silam saya. Kamu ingat lagi dengan kata’2 saya dulu?? Dulu saya ada cakap yg awak perlu focus belajar!! Kamu kena jarang mesej saya.. tapi kini?? Kita selalu mesej dan sepanjang kita mesej, sedikit pun saya x pernah rasa bosan. Saya rindukan kamu demok!! Saya selalu egt kat kamu demok!! Saya selalu nk kamu bercakap dengan saya. Saya selalu paksa kamu tok cakap dengan saya. Tapi,, kamu tetap degil dan tak mahu cakap dengan saya masa kita call. Saya nk dengar suara kamu!! Naty kalau saya da pergi PLKN,, saya takut saya x dapat nk egt kat kamu lagi sebab saya x dapat nk jadikan sesuatu peristiwa yg mengingatkan saya pada kamu secara mendalam!! Tolonglah,, bagi saya peluang tok dengar suara kamu demok.. T~T saya nk bercakap dengan kamu demok. Saya nk kita citer sama’2 apa yg jadi dekat tempat kita. Tapi,, saya tau tuh sumer xkn jadi. Kamu nk simpan suara kamu. Kamu x suka cakap dengan saya ker?? T~T saya jek yg selalu bercerita dengan kamu. Kamu suka, tapi saya?? Saya suka hanya bila kamu ketawa jek sewaktu saya bercerita. Kamu ni!! Jgn la buat saya camni. Saya,, saya,, saya,, nk dengar suara kamu wahai demok yg selalu wat saya rindu kat dia!!!! K, xpe’2. siap lah kamu naty. Jgn smpi naty mak awak terkejut yee!! Kamu tunggu la ye. Bila da penuh naty, memang siap lah kamu naty…..

Xpe lah. Saya ni apa yg ada?? Saya kena tengok kat cermin dulu sebelum cakap semua ni. Saya ni cuma manok. Hanya tau kais’2 tanah jek. Dia ue mcm puteri. Kalau dalam citer fairy tale, manok ni Cuma jd extra je kat dalam fairy tale. Puteri pulak jadi watak utama. Jadi x hairan la kan.
=’”’(
#I ned you to share my stories!! Can you Be The One That Can Hear My Stories?? Can You Shares Your Stories??

Sunday, February 10, 2013

Demok Busuk!!


Hari ni nk tunjuk satu benda.. benda yg selalu jadi bahan tok egt kat dia.. x tahu la law benda ni x spatutnya ditunjukkan.. law nk tau,, nama benda ni demok!! Bila baunya da busuk,, barula namanya ditukar demok busuk!! Hahahaha~ XD

Kenapa nama dia demok?? Sebab ni tok si demok kat sana.. dia jek yg xnk amik… m’kin dia x ready ag nk terimanya.. bila egt balik kt perkara dulu’2, teruk jugak eak ak rindu kat dia… dinding kat umah ak conteng,, kat buku pon ak conteng,, kat bilik ak penuh gambar boboiboy,, gambar keris petir!! Kat laci plak penuh nama dia.. ag1, masa dulu memang ak x pandai nk lukis’2… tapi skrg terus tahu lukis… Memang giler’2 ak rindukan dia..

Tapi sekarang,, hehehehe~ rindu ak terubat jugak… memang takdir menemukan ak dengan dia semula.. Nk tau satu perkara?? Dulu dia kurus,, ak pulak berisi… sekarang ni dia da demokkkkk!!!! Ak pulak da macam tengkorak kat lab sekolah… hahahahaha~ XD

Wlupn dia demok mcm mana pun,, mun kmk mdh syg,, kmk syg juak!!!!! Ak x ambil luaran tok ak curahkan kasih syg,, Ak ambil tentang aty dia… terus terang ak ckp yg ak ni x pandai nk senyum… Jd, sorry la nk ckp kalau muka ak ni serius jek 24 jam..

Muka dia kalau ak tenung lama’2, mcm yaya dlm Boboiboy pun ada.. bila ak tengok sekilas pandang,, mcm neelofa pn ada… x kisah la muka dia mcm mana… k, nk tunjuk gambar demok ue… egt!! Janji yg pernah dibuat kalau dimungkiri,, usah berjanji lagi lepas ue…
                       

                      

Saturday, January 19, 2013


The Truth About Lulu
“Kenapa Bear tuh ada kat Teemo?? Bukan kita dah buang kat sungai ker Bear tuh?? Dia da tau semuanya ker?? Kalau mcm tuh habis la kita. Kita kena jauhkan diri dari Teemo. Kalau x naty dia tahu apa yg kita buat kat dia.”

Teemo terus menjelmakan diri sewaktu Lulu dan Pixie berbual. Teemo menitiskan air matanya setelah mendengar perbualan Lulu dan Pixie. Teemo x sangka yg Lulu nk tgglkan Teemo. Teemo betul’2 x sangka yg Lulu selama ni Teemo anggap lebih dari kawan nk tgglkn Teemo. Teemo merenung wajah Lulu dengan wajah yg kecewa dan air matanya telahpun membasahi pipi Teemo yg berbulu itu. Jelas kelihatan basah bulunya sewaktu air matanya yg ikhlas ingin bersama Lulu mengalir. Seraya Teemo berkata

“Teemo tahu Teemo ni x sempurna. Kalau Lulu xnk Teemo dekat dengan Lulu, Lulu cakap je. Teemo tahu Teemo ni x macam apa yg Lulu nk. Tapi Teemo bersyukur kerana Teemo ada kawan yg selalu setia ingin bersama Teemo (sambil tangan memeluk mushroom). Teemo x kisah kalau Lulu xnk Teemo lagi. Tapi Teemo nk Lulu tahu yg kawan sedih hnye satu dalam dunia. Dan Teemo da tahu dah siapa kawan sedih Teemo. Betul x mushroom.”

Lulu berasa sedih atas apa yg diucapkan oleh Teemo. Lulu memberitahu Teemo yg dia x sengaja. Dia berkata yg dia x mahu Teemo susah bila selalu bersama dengannya. Selepas apa yg dikatakan oleh Lulu, Teemo terus membawa dirinya bersama Mushroom tanpa menoleh Lulu lagi. Dia berasa berat untuk dia tamatkan semua ini, tapi dia terpaksa kerana dia x mahu ditipu lagi.

Selepas beberapa hari kemudian, Teemo berjalan lagi di sebuah hutan. Tetapi hutan tersebut kelihatan agak kusam dan pokoknya agak tua. Kebanyakkan haiwan disitu kelihatan seperti tidak bermaya. Kelihatan seperti menahan kelaparan. Sedang dia mengembara di hutan tersebut, dia terjumpa dengan seekor tupai yg bulat matanya. Tupai tersebut kelihatan ketakutan. Dia seperti bersembunyi dari sesuatu. Apabila tupai tersebut memandang Teemo, dia seperti berbisik sesuatu kepada Teemo. Tangannya melambai-lambai seperti memanggil Teemo supaya dekat dengan dirinya. Apabila Teemo mendekatkan dirnya kepada tupai tersebut, Tupai tersebut pun berkata.

“Cepat menyorok!! Sebelum dia datang. Cari tempat persembunyian cepat!! Kalau dia datang, habis kita semua terkena sumpahan!! Pergi!! Pergi menyorok!!”

Teemo kebingungan atas apa yg dikatakan oleh tupai tersebut. Selepas apa yg dikatakan oleh tupai tersebut, Teemo terus beredar dari tempat persembunyian tupai tersebut. Tiba’2 Teemo terdengar pekikan suara yg agak kuat yg datang dari rumah Aunt Akali. Kepala Teemo terasa sakit apabila melihat rumah Aunt Akali. Rasanya seperti dihentak dengan kayu pokok balak. Apabila Teemo berasa sakit di kepalanya, dia terus pengsan dan tidak sedarkan diri. Perkara yg terakhir yg dapat Teemo ingat ialah dia terdengar pekikan suara orang yg datangnya dari rumah Aunt Akali.

Setelah Teemo sedar dari pengsan, dia melihat Annie sedang membasahkan kain tuala untuk diletakkan di atas kepala Teemo. Sewaktu dia melihat keadaan di dalam rumah Annie, terdapat bnyk gambar seseorang yg berbalut dengan kain putih seperti dalam citer The Mummy. Teemo bertanyakan kepada Annie tentang gambar seseorang yg berbalut dengan kain itu. Annie memberitahu bahawa orang tersebut ialah Amumu. Apabila Teemo mengetahui siapa yg berada d dalam gambar itu, dia tahu yg Annie memang betul’2 sygkan Amumu. Tapi sayang, Amumu sudah tiada.

Annie meletakkan kain yg dibasahkan tadi ke atas kepala Teemo.

Teemo berkata
“Terima kasih ye sebab jaga saya masa saya pengsan. Tapi, mcm mana awak bole jumpa saya?? Awak jumpa saya kat mana ye?? Lagi satu, bear awak tu awak dapat dari Amumu ker atau awak jumpa?? Kenapa Amumu tuh berbalut dengan kain?? Awak pernah tahu x wajah Amumu tu macam mana??

Annie
“sama’2. saya jumpa awak terbaring kat atas tanah dekat dengan rumah Aunt Akali. Apa awak buat kat situ?? Kat situ tempat bahaya tau x. eh!! Kenapa awak Tanya pasal bear ni?? Awak tahu pape ker pasal bear ni?? Saya x pernah tahu pun wajah Amumu. Waktu saya jumpa dengan dia, dia memang dah berbalut da pun.”

Teemo
“saya ada dengar dari kawan saya yg dia da buangkan bear ni kat dalam sungai. Awak jumpa bear ni kat mana??”

Annie
“Siapa kawan awak tuh??”

Teemo
“LULU!!”

Teemo
“ADUHHHHH!!! Apesal awak pukul saya pakai kain tuala tuh??? Apa salah saya??”

Annie
“Memang la salah!! Kalau awak nk tahu, dia la yg buatkan hutan kat tempat awak pengsan ue jadi kusam. Dia yg buatkan semua haiwan kat situ jadi kelaparan. Dia jadikan makhluk kat kawasan tuh seperti alat mainan dia. Ramai yg takut dengan dia. Satu hari, Amumu nk beri saya bear. Lulu rampas bear tuh dan buangkannya dalam sungai yg berarus ke laut.”

Teemo
“iye ker?? Mcm x betul jek citer awak ni. X kan la orang pempuan yg comel camtu bole buat semuanya.”

Annie
“terserahlah!! Nak percaya atau x.”

Selepas apa yg dikatakan oleh Annie tadi, baru Teemo tahu tentang siapa Lulu yg sebenarnya. Selama ini dia memang x tahu siapa Lulu tu. Annie ingin tahu bagaimana Teemo dan Lulu boleh berjumpa. Teemo menceritakan semuanya dari awal hingga akhir. Dia menceritakan peristiwa di mana mereka berjumpa dan bagaimana perasaan Teemo terhadap Lulu. Teemo tidak memberitahu Annie tentang perpisahannya bersama Lulu. Teemo xnk berkongsi masalah dengan sesiapapun. Dia mahu selesaikan sendiri.

Setelah Teemo pulih dari sakitnya itu, dia berterima kasih kepada Annie kerana sudi menjaganya sewaktu dia sakit. Teemo kemudian beredar dari rumah Annie. Teemo pulang ke rumahnya sendiri bersama teman baiknya iaitu Mushroom. Sewaktu Teemo dalam perjalanan pulang, dia tersenyum kerana berfikir tentang Annie yg menyayangi Amumu yg berbalut tu. Mcm pelik jek bila berbalut-balut mcm tuh. Hahahaha~ XD

Annie pergi ke rumah Aunt Akali selepas apa yg dikatakan oleh Teemo tentang suara pekikan yg datang dari rumah Aunt Akali. Apabila tiba di rumah Aunt Akali, kelihatan seperti tiada apa yg berlaku. Apabila Annie menyoal tentang keadaan Aunt Akali, Aunt Akali menerangkan yg Lulu ada datang ke rumahnya. Aunt Akali memberitahu yg Lulu ada menukarkan pesakitnya menjadi haiwan. Setelah apa yg didengar oleh Annie, Annie persoalkan tentang apa yg terjadi pada Amumu sewaktu dirawat di sini. Aunt Akali memberitahu bahawa Amumu telah di sumpah oleh Lulu menjadi musang. Aunt Akali sengaja memberitahu Annie bahawa Amumu telah meninggal dunia kerana Lulu yg merancangnya. Annie terkejut dan menangis gembira kerana Annie menganggap Amumu masih hidup. Annie menjadi tak keruan kerana ingin mencari Amumu. Tapi Annie x tahu bagaimana rupa Amumu sekarang.

Musang yg Annie kenal hanya seorang sahaja. Teemo!! Adakah Teemo tuh Amumu. Tapi Teemo amat menyayangi Lulu. Dalam hati Annie menganggap Teemo adalah Amumu. Tapi Annie x yakin kerana dia x dapat nk buktikan bahawa Teemo tu Amumu. Di dalam hati Annie hanya cintakan Amumu sahaja. Di mana Amumu?? Di mana Lulu?? Siapa di hati Annie sekarang?? Siapa di hati Teemo sekarang??

To be continued……


Saturday, January 12, 2013


Annie With Amumu

Seperti selalunya Teemo selalu menyorok di dalam semak. Teemo tggu Lulu kat sebuah pokok dimana mereka berdua bermain. Tiba’2 satu ary seorang budak kecil bersama bear kecil di tangan nya datang menangis di pohon tersebut. Dia menangis teresak-esak sambil memeluk erat bear di tangannya. Teemo ingin bertanyakan sebab kenapa dia menangis. Tetapi, Teemo terus menyorok di semak kerana ditakuti dia akan mengejutkan perempuan kecil itu. Jadi Teemo terus menyorok di dalam semak sehingga Lulu datang. Gadis kecil itu bernama Annie seperti yg ditunjukkan pada beg yg disandangnya. Tiba’2 Annie berkata sesuatu.

“Kenapa!! Kenapa saya x dapat lupakan dia!! Saya ingin bersama dia. Kenapa saya x dpt bersama dengan dia. Saya ingin bersama dengan dia. Kenapa dia pergi tinggalkan saya. Kenapa!!!! Saya akan buat dia gembira seandainya dia jujur dengan saya. Kenapa dia x mahu berkongsi masalah dengan saya. Walaupun dia xnk buat saya risau, jgn la buat saya berasa kehilangannya. Dia x tahu yg saya betul’2 sygkan dia. Kenapa mesti dia pergi!!! Kenapa dia x mahu saya pergi bersamanya..!!”

Bunyi desiran semak kedengaran seketika. Annie pergi melarikan diri dari pohon itu. Tanpa di sedari, dia telah jatuhkan bear kecilnya di pohon itu. Teemo mengambil bear itu dan menyimpannya di dalam beg bersama mushroom. Kemudian, teemo menyorok semula di dalam semak kerana ingin mengejutkan Lulu. Lulu datang dari desiran semak itu. Teemo dan Lulu bermain bersama seperti biasa. Sewaktu mereka bermain, Lulu terlihat bear yg disimpan oleh Teemo. Lulu berasa terkejut dan ingin berlari dari pohon itu. Mata Lulu terbeliak apabila melihat bear itu. Lulu mencadangkan kepada Teemo untuk bermain Sorok-sorok. Teemo mengikut kehendak Lulu. Sedang Teemo mengira hingga sepuluh, Lulu telah berlari meninggalkan Teemo keseorangan. Setelah habis kiraan, Teemo mencari Lulu di tempat yg selalu Lulu menyorok. Tapi x dapat di jumpai. Setelah penat teemo mencari, teemo menyerah kalah dan menyuruh Lulu keluar. Lulu tidak kelihatan. Teemo berasa risau dan takut kerana ditakuti Lulu dalam bahaya. Setelah puas mencari, Teemo pulang sambil menangis. Dia gagal menjumpai Lulu. Dia takut dia xkan jumpa Lulu lagi.

Keesokan harinya, sewaktu Teemo bersiap untuk keluar mencari Lulu, Teemo ternampak bear yg ditinggalkan oleh Annie. Pada perut bear tersebut, terdapat satu alamat rumah. Teemo pergi ke alamat tersebut dan mendapati Annie tinggal disitu. Teemo berjumpa dengan Annie dan memulangkannya. Teemo bertanya kepada Annie sebab dia menangis di pohon semalam. Pada awalnya Annie enggan dan memarahi Teemo tentang pertanyaannya kerana Annie menganggap ianya hanya mengganggunya sahaja. Tetapi Teemo tetap memaksa Annie untuk menceritakan hal yg sebenarnya.

“sebenarnya, saya amat cintakan Amumu. Saya terlalu sygkan dia. Dia selalu wat saya gembira. Saya seronok dapat bersama dengan dia. Tapi, dia tinggalkan saya. Dia meninggal dunia kerana otaknya x dapat berfungsi dengan baik. Dia telahpun pergi untuk selama-lamanya. Bear ni la hadiah darinya. Saya xkan lupakan dia. Seandainya saya dapat bersama dengan dia lagi, saya akan buat dia bahagia sepanjang umur dia. Dia lah cinta pertama dan terakhir saya.”

Setelah apa yg dikatakan, Teemo berasa sedih dan simpati atas apa yg terjadi. Dia pergi dari rumah Annie dan terus mencari Lulu dan berharap agar Lulu dalam keadaan baik. Sewaktu Teemo ingin pergi dari rumah Annie, dia terbau sesuatu. Teemo seperti teringat sesuatu tentang bau itu. Dia dapat rasakan bahawa dia pernah menghidu bau tersebut. Ya x syak lagi memang bau Lulu. Apabila Teemo pergi ke sebatang sungai di pinggir kampong nya, dia terdengar perbualan orang di sebalik semak tersebut. Suara yg selalu Teemo dengar. Suara Lulu. Teemo lihat Lulu sedang berbual bersama Pixienya. Teemo mendengar perbualan Lulu dan Pixie.

“Kenapa Bear tu ada pada Teemo?? Bukan kita dahh…………

To be Continued……
Chapter 1: The Fairy Tale About Teemo And Annie
Chapter 2: Annie With Amumu
Chapter 3: The Truth About Lulu
Chapter 4: The Happiness Of Teemo

Tuesday, January 1, 2013


The Fairy Tale Between Annie and Teemo

Satu ary, Teemo jln’2 kt dlm sebuah hutan. Teemo jln jek sorg’2 dlm hutan tuh. Dia ada mushroom kat dlm beg dia yg slalu teman Teemo bila ke mana’2. Dalam Teemo jln’2 kat dlm hutan tu, dia ada nmpk sorg pempuan. Namanya LULU. Lulu nmpk comel. Hari’2 Teemo tengok dia dari jauh. Teemo nmpk dia dengan pixie dia asyik main jek kat pokok besar.

Satu ary, Teemo nk kenakan Lulu. Teemo letak mushroom kat pokok yg Lulu selalu main. Lulu nmpk Mushroom Teemo. Lulu pn cuba nk amik sebab warna Mushroom ijau n polkadot ungu pink. Baru jek Lulu nk dekat, Mushroom letupkan diri. Abis Lulu kena bau busuk mushroom. Teemo pn keluar dari tempat dia sembunyi. Teemo ketawakan Lulu. Lulu nanges pastu terus lari dari pokok ue. Teemo rasa bersalah atas perbuatan dia.

Teemo baru nk kejar Lulu dari belakang, tapi pixie dia halang. Teemo x tau camne nk cari Lulu. Teemo tnye Mushroom cmne nk cari Lulu. Mushroom pun x tau nk cari kat mana. Teemo tggu esoknya smpi Lulu datang. Esoknya Lulu datang mcm biasa kat pokok yg Lulu slalu main. Teemo sorok kat semak. Bila Lulu da smpi jek, Teemo terus keluar dari semak. Teemo minx maaf kat Lulu. Lulu pun maafkan Teemo. Dia bgtau Teemo jgn buat camtu ag. Teemo janji xkn wat camtu ag.

Jadi, Lulu pun berbaik-baik dengan Teemo. Mereka main sama’2. ketawa sama’2. Teemo seronok lepas kejadian tuh. Dia dan Mushroom da ada kawan baru. Teemo ad Lulu. Mushroom ad Pixie. Mereka seronok bersama-sama. Bila nk jumpa jek, mesti Teemo sorok kat semak. Dia nk terkejutkan Lulu. Mereka pn berkawan sehingga tiba suatu saat diantara mereka timbul rasa cinta.

To Be Continued……
(Part  Teemo With Lulu)
Next Chapter: Annie With Amumu
Later Chapter: The Truth About Lulu
Last Chapter: The Happiness Of Teemo






KITA TAKKAN TIPU KAMU

Ak mcm x percaya dgn apa yg da jadi skrg. Dulu memang ak x sangka yg demok akan kembali kat ak. Sume ni mcm mimpi jek. Tapi bila ak cuba lempang muka ak, ada ag rasa sakitnya. Ini bermakna ak x mimpi. Wlupn ini bukan mimpi, ak tau yg dia btol’2 sukakan ak. Tp, ak kena cpat. Ak kena buat something yg bole kekalkan suka dia ue kat ak. Ak kena buat sesuatu tok kekalkan syg dia kat ak.

Tapi apa yg ak nk buat?????

Kasi dia brg yg dia suka?? Mmg dia xkn terima sbb dia xnk susahkan ak.

Bagi Bear?? Alamat rumah dia pun ak xde.

Call dia?? Nanti bunyi Cengkerik.

Bagi tau mak dia?? Mampus ak kena marah ag.

Pergi rumah dia?? Dalam perancangan.

Tapi ak nk bagi lbey dari sume ue. Sesuatu yg akan kekalkan syg dia kat ak. Ak nk dia jadi I. Y. A. S. B. disampingku. Ini yg ak rancang.

Umur 18—

Ak dptkan result SPM. Cari peluang tok smbung blaja. Dptkan Degree dlm bidang perakaunan.

Umur 24—

Cari kerja kat sector kerajaan. Basic Salary ak kira’2 2500 sebulan. Kumpul 1000 sebulan.
Umur 26—

Wang tabungan ada 24000. Cukup untuk ak dptkan dia. Perbelanjaan tok pergi dan balik dari rumah dia.

Ak ada something nk kasitau kt kau demok. Masa kita xde pape dulu, ak mimpi yg kau sama tmpat kerja ngan ak. Ak mimpi kau nk tegur ak tapi kau malu. Masa ue kan ak geram sgt ngan kau. Ak nk jek lempang kau masa ak mimpi ue. Masa ak mimpi ni, ak geram ngan kau sebab kau kecewakan ak. Tapi, ak xnk sume ue jadi skrg sebab ak nk kau ………..

Kenapa??? Kenapa ak selalu mcm ni??

Ak takut nk merancang. Ak takut nk merancang sebab sume yg ak rancang sebelum ni memang xkn jadi. T ^ T

Tapi ak da merancang ni sume. Adakah??? Tidak!!! Ak nk sume ni jadi. Tolong la!! Kali ni jer. Jadikan la perancangan ak kali ni satu perancangan yg berjaya. Sebelum ni Ak xpernah Berjaya tok merancang dengan betul.

Bagi la peluang tok ak buktikan pada kau yg ak terlalu sygkan kau. M’kin sebelum ni ak da salah langkah tok menyayangi kau. Tapi ak nk berikan lagi syg tu pada kau. Tolong la!!! Ak harap kau turut memberikan syg kau pada ak. Ak x nk hilang kau ag. Ak xnk berikan syg ni pada yg lain. Ak xnk berharap pada yg palsu ag.

Xpe la. Kau still belajar ag. Ak akan tggu kau. Kau jgn tipu ak ea. Ak percayakan kau sgt’2. Seandainya kau berkata yg kau x mahu ak lagi. Ak percaya at kau. Kalau kau x mahu ak ag, kau Cuma beritahu je. Ak terima ketentuan tu. Kalau kau mahukan ak menjadi pembimbing kau, jgn beritahu ak. Ak takut ak belum bersedia lagi tok jadi begitu. Tapi ak Cuma nk bagi tahu yg dlm aty ak, ak nk sgt jadi pembimbing kau.

Bye.

P:S Kalau hingus kau kuwa, jgn sedut balik. Ak nk lapkan pakai kain ak. Kau hembuskan pastu ak lapkan. Kalau hingus ak kuwa, ikut suka kau la nk lap ke x. Ak bole lap sendiri.

Maksud ayat:
Kalau kau ada wat salah, jgn sorokkan. Biar ak perbaiki kesalahan kau ue bersama. Kau bagitahu, naty kita bole selesaikan. Jika ak wat salah, terserah la pada kau nk betulkan atau x. Ak akan cuba perbaikinya sendiri.