Pages

Saturday, July 20, 2013

Setiap yg berlaku, setiap apa yg terjadi, semua ada maksud di sebaliknya. Sukar tok ak terangkan nape ak jd mcm ni. Tetap nk buat something yg menjadikan ak ni luar biasa. Kenapa mesti hal itu berlaku malam td. Adakah sekarang ni sukar tok ak berbaik dgn dia. Maksud ak, sush ke buat masa skrg ni ak nk buat dia happy. Argh!! Lupakan je la. Cuba kau fikirkan, kau buat dia happy, tp kau sndiri x happy. Mcm mne tuh? Kau nk dia happy sdgkn hidup kau x happy. Fikir baik'2. Kau gagal aizat! Kau da gagal! Kau tggu je waktunye naty!! Kau akan di buang dr idop dia!! Kau pun satu, Law dia xnk share mslh atau dia x layan kau, kau nk feeling sgt apesal? Kau tu sape nk feeling smpi mcm tu. Kau org asing! Asal ntah dr mana, tetiba jek nk buat mcm tu. Tau x, kau buat sume tuh mcm kau ltak sangkar dlm idop dia. Idop dia, biar la idop dia. X payah nk amik tau sgt. Idop sndiri pon x terurus, ni nk sibok psl idop dia. Lagipun kau bukn bole selesaikan masalah dia! Baik kau focus blaja n x payah nk amik tau psl dia sgt.

Tp, kalau ak x amik tau psl dia, naty dia egt ak ni x amik berat psl dia.

Dia amik berat pasal kau ke? 

Urmm, x. Tp, ak ni kne la amik tau psl keadaan dia.

Dia amik tau ke psl keadaan kau?

Ak x kisah sume tuh!! Ak ttp nk amik tau psl idop dia. Sbb, dia la matlamat ak!!

Matlamat kau tu mcm berharap nk jumpa dgan pari'2 yg x pernah wujud.

Tp, x mustahil kn nk jmpe.

Cukup la berangan!! Kau da dlm dunia yg moden da. Xde ag bnda'2 karut tu sume.

Hey, xde lama, xde moden ni sume!!

Jd, kenapa kau buat tindakan yg mcm nk suruh dia amik berat psl kau??

Ak, ak, cme nk semuanya adil!! Ak amik berat psl dia, dia pun amik berat psl ak skali!

Td kata kau x kisah! Nmpk kn yg kau tipu diri sendiri!! 

Ak x tau! Ak serba salah! Ak x tau apa yg ak mahukan. Ak nk dia lyn ak mcm sblom ni.

Kau sggup nk paksa dia wlupn dia x suka nk layan kau mcm dulu? 

Xnk!! Ak xnk paksa dia!

Cuba kau fikir, dia kan nk exam, kau buat semua ni naty akan ganggu dia nk jwb exam.

Haa!! Itulah sbbnya ak nk jauhkan diri ak dr dia!! Kalau x, dia akan gagal tok membentuk mse dpan dia. Sekarang ni ak nk dia layan ak mcm dulu. Ak tau dia xkn dpt buat semua tu. Jd, kn lbey baik ak pergi dr idop dia. Naty xkn ganggu dia nk exam.

Mcm mne kalau dia pikir kau buat semua tu, sbb kau nk putus dgan dia??

Itu yg menjadi mslh tok ak. Dia akan pike mcm tu. Jd, baik ak tros diamkan diri tanpa bgtau dia. Bukn kah itu lbey baik?

Kalau mcm tu, btol la ye, kau nk putus dgan dia?

putus? Jgn mimpilah! Ak xkn putuskan semua ni! Bnda yg ak impikan dr fom4 dulu, ak da dpt. Xkn ak nk buang mcm tu je. Maaf, ak bukn mcm org laki yg suka'2 nk tukar psgn!! 

Jd, knape mesti kau jauhkan diri dr dia? 

Ak xnk dia alami sush yg pernah ak alami sblom ni. Jd, kn lbey baik ak jauh, dia akan berjaya.

Kenapa kau kumpul duit tok impian kau? Dia setuju ke nk jdkan impian kau tu jd kenyataan?

Itu yg ak takut!! Ak takut dia tipu! Ak takut dia tipu sbb nk buatkan aty ak gembira. Naty kalau duit tu dah cukup, dia akan buat bnyk alasan tok tu. Ak takut!! 

Bukan ke patut kau focus blaja dr impian kau tu? 

Kenapa kau x tanya sendiri apa yg dia mahukan? 

Dia xnk ckp, dia xnk ckp pape ngan ak..

Kenapa kau rasa kau disisihkan? Dia x layan kau ke sebelum ni?

Dia lyn ak mcm biasa. Tp, dia x layan ak mcm dulu!!

Kau ni tamak! Kau mmg tamak aizat!! Kau x tau nk bersyukur. Allah dah temukan kau dgan dia, kau ptot jaga hati dia dan segalanya. Bukn dia yg jaga hati kau!! Kau da salah aizat! 

………Budak pelik tgh ckp sorg'2!!………


Okay, that's it. Enough for all this. No more troll face. No more funny face. No more scary face or something. Just me to take a serious time. Tiada komited. Tiada prasangka. Diam lebih baik dr dia tau. Sebenarnya, ak xnk la dia sedih'2 sbb org yg dia percaya ni, x dpt nk buat apa yg dia ckp. Kenapa dia slalu mengelak!! Kenapa dia x jwb soalan ak? Kenapa ak rse mcm ak ni dipingirkan? Okay, xde masa tok tu. Skrg ni, ak nk fokus pd matlamat ak. Ak tau, dia busy. Tp, kenapa dia msti mengelak bila ak tnye psl plajaran kt dia? Adakah ak ni nmpk membosankan bila ak tnye soalan psl pelajaran kt dia? Cukuplah, ak xnk lagi tnye psl plajaran kt dia. Dan bila ak tnye dia okey atau x, nape dia msti jwb okey? Nape msti tipu? Okay, mungkin sy ni xley nk selesaikan mslh awk. Tp, kan dulu da ckp yg mslh kita share sama'2. Kau x pernah faham ak. Ak cuba nk masuk skali dlm idop kau. Tp, ak x bole sbb ak da tua. Ak cuba nk bahagiakan kau. Cme dua kali. Ak nk kau bahagiakan ak. Cuma sekali. Maaf, ak daheningkat dewasa sekarang. Kau tau, kad teemo dah hilang. M'kin ni akibatnya bila ak x jaga brg kau btol'2. Ak tau, ak cme 1/1000 dlm idop kau. Ak x tau kurgnya dimana. Ak sedih bila apa yg jd dulu x berulang lagi. Kini, semuanya da brubh. Org yg ak jdkn sbgai matlamat, yg ak jdkn hasrat x menjadi seperti apa yg ak impikan.Awk bole brubh seperti mana yg awk nk, tp sy harap hati awk tu xkn berubah.

#Deactivate sbb x mampu nk bgtau. Sakit yg amat sgt. Menghitung hari!!

#Walau apa pun, boboiboy ttp sy suka berbanding dgn semua kartun yg ad dlm dunia ni.
#Sy dpt nk ukir senyum dulu lagi
#Sy ttp akan kejar matlamat sy!