Pages

Thursday, August 29, 2013

New Entry!!

Setelah sekian lama saya tinggalkan dunia IT, blogger ni dah berabuk sgt.. kena kasi shinning sikit kot baru Nampak gempak!! Tapi, masa memang x menizinkan.. sebab xde apa yg nk di cakapkan kat sini.. kalau nk cakap, jumpa f2f jer!! By the way, saya nk share some story kt mengkome sumer yg terutama sekali dekat budak yg tau citer apa yg saya suka tgok… based on my story, saya nk citer kehidupan dr budak sekolah menjadi budak sambung blaja.. Ianya sgt rumit smpi sukar untuk diungkapkan oleh lidah yg kelu dengan kata kata manis seorang insan yg bergelar pelajar. Amat berbeza skali. Kehidupannya memg x sama mcm skolah dan x sama mcm PLKN. Semuanya da berbeza.. dari segi ilmu, fizikal, mental serta kewajipan diri sendiri.. pada asalnya, niat untuk belajar amat mendalam.. akan tetapi, semuanya harus akan berubah apabila sikap diri yg sukar untuk dikawal oleh diri sendiri. Banyak sgt bnda yg perlu dibaiki oleh diri sendiri ni. Saya nk ckp yg semuanya xkn pernah sama dengan sekolah biasa. Kita kena bajet sendiri kemampuan kita. X bole suka’2, x bole happy’2 dan x bole nk freedom sgt. Kalau freedom sgt,, semuanya ibarat membazirkan usaha sendiri yg setelah 13 tahun belajar di skola menengah.. tapi kan, kepada farah farhana!! Awak tuh still muda ag.. jgn x focus bila blaja naty. Sy tau bnyk masalah yg awak akan hadapi!! Tapi, saya ad untuk bantu awak.. tapi bantuan sy terhad dan x mungkin ianya berguna tok awak.. maaf kan saya yer.. semuanya salah saya,, kalau kita x gaduh dulu,, mungkin semua ni xkn terjadi. Even awak ada mcm’2 masalah, sy cuma mampu bg tulisan jer serta top up. Serta suara yg mcm katak bawah teratai. Awak, awak akan tau kehidupan awak sekarang ni amat seronok sklai sbb awak xde bnyk bnda nk difikirkan.. tapi kalau ditempat saya ni, mmg byk bnda nk difikirkan. Sekian!! Awak!! Cepat baik yerr!! Saya doakan yg terbaik tok awak.. ILYAIWMY